Synonymer till fryst

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fryst samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fryst

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fryst.

Vad är motsatsen till fryst?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fryst.

Vad betyder fryst?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fryst.

Hur böjs fryst?

 1. fryst
 2. frysta

Hur kan ordet fryst användas?

Det saknas exempel på hur fryst kan användas.

Hur används ordet fryst i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fryst används i vanlig text.

 1. – Jag hade varit i affären och handlat det vanliga, lite mjölk, bröd och en del frysta matvaror.
 2. Men de moln som Curiosity nyligen har upptäckt befinner sig högre upp, och tros kunna bestå av fryst koldioxid.
 3. Reglerna ska gälla för allt kött som serveras, oavsett om det är färskt eller fryst, helt eller malet.
 4. De prinsar som under lördagen greps misstänkta för korruption fick på söndagen sina bankkonton frysta.
 5. – Jag har fryst ner ägg! Eftersom tvångssteriliseringarna fortfarande pågick när det första gången var aktuellt fick jag vänta jag tills det ändrades (2013, reds anm), vilket gjorde att jag hann påbörja hormonbehandlingen innan jag fick spara könsceller.
 6. Den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas har också fryst alla monetära transaktioner mellan Mali och övriga 14 medlemsländer.
 7. I Storbritannien växer kravet på sanktioner, som frysta tillgångar och reserestriktioner, mot de kineser som bär ansvaret för förföljelsen av uigurer.
 8. Man har nämligen inte fångat dagen om man inte fryst den på en mobilskärm och delat den på Instagram.
 9. Före samtalet hade USA fryst ett militärt hjälppaket till Ukraina.
 10. Granskningen visar tveksamma affärsupplägg i en enorm omfattning och har lett till att Angolas nuvarande politiska ledning fryst Isabel Dos Santos tillgångar.
 11. Upprinnelsen till riksrättsanklagelserna är president Trumps telefonsamtal i somras till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj då han bad denne om en tjänst – samtidigt som Vita huset fryst utbetalningen av ett militärt biståndspaket till landet.
 12. Före samtalet hade Vita huset fryst ett militärt hjälppaket till Ukraina.
 13. – De håller på att testa honom i dag (onsdag), så sista november eller första december får vi exakt besked på hur fertilitetstester ser ut och om han fungerar med fryst sperma eller inte, säger fotbollsprofilen och delägaren Hasse Backe.
 14. Viruset som orsakar sjukdomen är oerhört motståndskraftigt och kan överleva länge även som fryst, i miljön och i kött från infekterade djur.
 15. Frågan är om Trump begick ett allvarligt brott när han i somras ringde Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj och bad honom utreda demokraten Joe Bidens son – samtidigt som Vita huset fryst ett militärt biståndspaket till Ukraina.
 16. Jag handlar ibland i asiatiska specialaffärer och tittar alltid nyfiket på de olika påsarna av fryst kött och fiskdetaljer som jag inte har en aning om vad det är.
 17. Jag köper även färdighackad fryst lök, det är bättre än att grönsakerna blir gamla och ruttnar.
 18. Vi välkomnar diskussionen om hur nya metoder av fryst mat kan vara en del av den framtida lösningen för att minska matsvinnet.
 19. Vår miljö tar stryk, klimatet förändras, vi utarmar våra jordar, vi äter skräpmat, vi hinner inte andas, vi har tappat fotfästet och glömt att fisk inte är en fryst fyrkant.
 20. Inom marknaden för fryst mat har Conagra tecknat avtal om förvärv av Pinnacle för kontanter och aktier om sammanlagt 10,9 miljarder dollar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på fryst

Ord som slutar på fryst