fullborda

Fullborda är synonymt med fullfölja och fullgöra och kan bland annat beskrivas som ”gör färdig, avslutar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fullborda och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till fullborda

avsluta, fullfölja, fullgöra, fullända, färdigställa, genomföra, gå i mål, nå målet, progressiv, slutföra

Motsatsord till fullborda

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fullborda.

Vad betyder fullborda?

 1. gör färdig, avslutar
 2. slutföra en serie handlingar; göra fullständig en uppgift

Böjningar av fullborda

 1. fullborda
 2. fullbordad
 3. fullbordade
 4. fullbordades
 5. fullbordar
 6. fullbordas
 7. fullbordat
 8. fullbordats

Exempel på hur ordet fullborda kan användas

 1. han dog utan att ha avslutat romanen, och hans fru fullbordade den

Exempel på hur ordet fullborda används i svenska tidningar

 1. Det var då förräderiet fullbordades.
 2. Även om det kunde ta flera minuter att dö av hängning så var det heller inte ovanligt att en halshuggning drog ut på tiden på grund av att bödeln behövde svinga sitt svärd eller sin yxa flera gånger för att fullborda processen.
 3. Hattricket fullbordades med en nick.
 4. Det är ett gammalt sätt att avleda opinionen medan ett smutsigt projekt fullbordas.
 5. För det första blir Telia av med en källa till huvudvärk, för det andra fullbordas renodlingen och för det tredje stärker teleoperatören sin finansiella ställning och bättrar på utdelningsmöjligheterna.
 6. Han ska ha genomfört sexuella handlingar mot båda kvinnorna och ett fullbordat samlag med en av dem och dömdes av tingsrätten för två fall av våldtäkt.
 7. De har därefter släpats in i en skog där mannen har fullbordat våldtäkten.
 8. För Boris Johnson är detta ett mardrömsperspektiv som leder till att den brexit han önskar sig aldrig fullbordas.
 9. Dels innebär de ett svårt tekniskt bevisläge – är dådet fullbordat har polisen svårt att hitta exempelvis dna som kan knyta en gärningsman till brottplatsen.
 10. Genom att skriva för artister som Céline Dion, Cher, Aerosmith, Whitney Houston, Beyoncé och Lady Gaga samt få elva Oscarsnomineringar för sina låtar till Hollywood–filmer, har hon fullbordat konsten att göra powerballader.
 11. Om M fortsätter att bryta ut de delar av den ekonomiska politiken som inte faller vänsterpartisterna i smaken fullbordar partiet det Magdalena Andersson (S) en gång inledde och gör slarvsylta av praxis.
 12. Södra Sverige har den senaste tiden haft flera liknande fall av åldringsbrott, och mellan den 21 december och den 6 januari anmäldes 70 brott i region Syd varav tio fullbordades.
 13. Bara under måndagen skedde sju försök och två fullbordade stölder på detta sätt, riktade mot äldre kvinnor i åldern 95 till 100 år.
 14. Den kontroversiella Klaratunneln fullbordades visserligen, men när den sista delsträckan invigdes 1979 skedde det i tysthet.
 15. – Hon har utsatts för en fullbordad våldtäkt, säger Johan Wernsten, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen.
 16. Atalanta fullbordade i kväll toppligornas dominans i Champions League–gruppspelet.
 17. I november 2014 var Lena Anderssons tvådelade romanverk om Ester Nilsson fullbordat.
 18. ANALYS · När Sverigedemokraterna nu knuffar ner Moderaterna från förstaplatsen i lag och ordning ser tronskiftet inom oppositionen ut att vara fullbordat.
 19. Och sedan fullbordade Christoffer Fagerström sitt hattrick med ett straffmål i slutminuten.
 20. Turerna runt Andrews ”saknar motstycke i modern tid” och ”förnedringen är fullbordad” för prinsen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till fullborda är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fullfölja en synonym till fullborda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.