fullfölja

Fullfölja är synonymt med fullgöra och genomföra och kan beskrivas som ”genomföra ända till slutet; att inte avbryta en handling”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fullfölja och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till fullfölja

avsluta, fullborda, fullgöra, genomföra, gå i mål, slutföra

Motsatsord till fullfölja

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fullfölja.

Vad betyder fullfölja?

 1. genomföra ända till slutet; att inte avbryta en handling

Böjningar av fullfölja

 1. fullfölj
 2. fullfölja
 3. fullföljas
 4. fullföljd
 5. fullföljde
 6. fullföljdes
 7. fullföljer
 8. fullföljt
 9. fullföljts

Exempel på hur ordet fullfölja kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet fullfölja används i svenska tidningar

 1. ”Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökning.
 2. Däremellan hade Henok Goitom efter viss tvekan fullföljt sin 55–meterslöpning och Stojan Lukic missbedömt studsen.
 3. Men Ibrahimovic, som gjort tre mål på sina åtta spelade ligamatcher i år, fullföljer alltså säsongen i Italien.
 4. Som ledare måste vi se till att fullfölja våra ambitioner och få med oss andra med åtgärder som stödjer en omställning till en koldioxidneutral ekonomi.
 5. – Trots corona måste vi fortsätta brottsbekämpningen, det är det viktigaste uppdraget vi har att fullfölja.
 6. – Ja, om vi inte följt de riktlinjer som finns, att vi ska mäta och vida åtgärder under den här tiden, om det är så tydligt, då har vi ju inte fullföljt våra åtaganden, säger hon.
 7. Detta material borde uppdateras och fullföljas till en konkret handlingsplan.
 8. – Varför sköt han först mot henne? Hade han ett motiv till det? Och när han sköt mot henne, varför fullföljde han inte det inte utan lämnade henne bara skadad?.
 9. Han fullföljde grundskolan men under gymnasiestudierna på barn– och fritidsprogrammet uppträdde han allt mer ”stökigt” och ”var inte intresserad av skolarbetet”.
 10. Om SVT fullföljde inspelningen skulle dessa personer minsann bojkotta SVT för all framtid och sluta betala skatt! Och hundar skulle komma till allvarlig skada om vi släppte fram Alexandra Ortega i TV.
 11. Efter matchen kom förklaringen till att hon inte orkade fullfölja de fina lägen hon flera gånger skapade sig i slovenskans games.
 12. På dödsbädden gjorde Vilhelm Erövraren allt som stod i hans makt för att dessa intentioner skulle fullföljas, men hann han knappt avlida förrän tvister utbröt.
 13. ”Om de reaktionära japanska styrkorna fullföljer planerna på ett rymdförsvar kommer denna ’utveckling’ att leda till ett katastrofalt slut för krigsförbrytarna”, skriver KCNA.
 14. Endast 15 personer har lyckats fullfölja Barkley Marathons sedan 1995.
 15. Nu måste de fullfölja det arbete som inletts och se till att januariavtalet genomförs på ett ansvarsfullt sätt.
 16. Urban Molin påpekar att man är där eftersom Irak bett om hjälp och att man tillsvidare tänker försöka fullfölja den.
 17. Andersson har en uppsägningstid på sex månader och han räknar med att fullfölja sitt avtal.
 18. Monreal lämnade planen för att få vård, men båda spelarna kunde fullfölja matchen.
 19. Tim Thomas fullföljde säsongen och hann även med att bli trejdad till Dallas Stars under våren, och utöver det även representera USA i ishockey–VM.
 20. Jonas Sjöstedt (V) meddelar nu att Vänsterpartiet kommer att fullfölja sitt hot om att lämna in en misstroendeförklaringen mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till fullfölja är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fullgöra en synonym till fullfölja. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.