Synonymer till fullskalig

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fullskalig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fullskalig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fullskalig.

Vad är motsatsen till fullskalig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fullskalig.

Vad betyder fullskalig?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fullskalig.

Hur böjs fullskalig?

 1. fullskalig

Hur kan ordet fullskalig användas?

Det saknas exempel på hur fullskalig kan användas.

Hur används ordet fullskalig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fullskalig används i vanlig text.

 1. Ukraina, med 44 miljoner invånare, är utsatt för en fullskalig invasion från Ryssland.
 2. Ryssland har startat en fullskalig militär invasion av Ukraina och nu utökar SVT Nyheter bevakningen ytterligare med extrasändningar i SVT1 i och SVT2.
 3. Det är enligt Tomas Ries osannolikt att Ryssland försöker sig på en fullskalig invasion av Ukraina eftersom det är svårt att ockupera hela landet.
 4. Landet har aldrig infört en fullskalig lockdown under pandemin, utan i stället uppmanat restauranger och barer att stänga tidigt under perioder med hög smittspridning.
 5. – Genomför en fullskalig utredning – solljus är bästa desinfektionen, säger oppositionsledaren Keir Starmer från Labour till brittiska tv–bolag.
 6. Men att därifrån fastställa att Ungern numera är en fullskalig diktatur där alla demokratiska spelregler är satta ur system, det kan jag inte göra.
 7. Det här blir ett av de första projekten i världen där man bygger en fullskalig kommersiell vindkraftspark på så stort djup, säger Henrik Baltscheffsky.
 8. Där införde de palestinska myndigheterna en fullskalig nedstängning i fredags.
 9. – Det är ett kontrakt där vi kan få chans att leverera en fullskalig eldriven flotta för en kund.
 10. Konditorn Dorotea Malmegård och hennes man Viktor Lejon har länge drivit hemmakrog och catering men startar nu fullskalig restaurang på Nybrogatan 48.
 11. En fullskalig mordutredning pågår och ärendet klassas som särskild händelse, vilket är ett sätt för polisen att få loss ytterligare resurser.
 12. ICC–åklagaren Fatou Bensouda har gjort en preliminär utredning av läget för rohingyerna och när den var färdig begärde hon att få göra en fullskalig granskning.
 13. Exempelvis visade flygjätten i februari en fullskalig version av sin autonoma flygande taxi Vahana.
 14. – Patrik Nygren Bonnier, med sin erfarenhet från både detaljhandel och att driva framgångsrika varumärken med starka värderingar, kommer att bli en stor tillgång för Åhléns som nu befinner sig i en förändringsresa mot fullskalig omnihandel.
 15. "Under 2019 och 2020 väntar vi oss att marknadsförhållandena förbättras märkbart, pådrivet av fullskalig utrullning av 5G–nätverk", tillägger han.
 16. En fullskalig regeringsoffensiv mot Idlib kan innebära enorm förödelse och ännu större flyktingströmmar.
 17. Erdogan, som kallar Rojava ett ”terrornäste”, har gett syrienkurderna ett ultimatum till på söndag att dra sig tillbaka från Afrin – annars kommer Turkiet att genomföra en fullskalig militär­attack.
 18. Går inte konflikten att lösa i de samtalen hotar en fullskalig tysk storstrejk utan slutdatum, vilket skulle vara första gången något sådant inträffar på 14 år.
 19. På en tidigare hästgård utanför Vara hittades en fullskalig cigarettfabrik med utrustning för mångmiljonbelopp, omkring tio ton röktobak och 15 miljoner färdiga cigaretter.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?