Synonymer till fullt

Vi känner till 3 synonymer till fullt. Ordet fullt är en synonym till helt och uppbokat.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fullt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fullt

 1. fullsatt
 2. helt
 3. uppbokat

Vad är motsatsen till fullt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fullt.

Vad betyder fullt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fullt.

Hur böjs fullt?

 1. fullt

Hur kan ordet fullt användas?

Det saknas exempel på hur fullt kan användas.

Hur används ordet fullt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fullt används i vanlig text.

 1. Vid sidan av det sägs Ryssland planera för fullt för nya välregisserade annekteringar.
 2. Nu är det fullt accepterat, säger Christer Isaksson.
 3. – Om SMR kommer ur forskningsstadiet och blir kommersiellt attraktivt är det fullt möjligt att se över lagstiftningen.
 4. Man försöker visa upp att ”vi minsann har resurser” till den här typen av gärningar och inte är fullt upptagna med Ukraina.
 5. – Det är klart att man har snuddat vid tanken hur stort det skulle vara att ta en dubbel, men än har man inte vågat tänka den tanken fullt ut, säger Stefan Enbom med ett leende.
 6. Varianter finns i övriga fyra polisregioner men inte fullt ut med all den kompetens, utbildning och utrustning som ska ingå.
 7. Såväl polis som press ställde sig på angriparnas sida mot de resande, och upploppet karaktäriserades som ”fullt berättigad aktion”.
 8. Det blir som en skada invändigt, och det tar sin tid att komma tillbaka fullt från en sådan grej.
 9. Haavisto säger att han är fullt medveten om att alla 30 medlemsstaterna måste processa en eventuell medlemsansökan genom sina respektive beslutsprocesser, vilket kan ta allt från några månader upp till ett år.
 10. Om då någon hittar ett boende hos släkt eller vänner så tycker vi att det är fullt rimligt att de ska kunna få ersättning, säger Hampus Magnusson (M), kommunalråd i Göteborg.
 11. Det har blivit förbjudet att sprida “falska” nyheter om den ryska försvarsmakten, som att Ryssland brutalt överfallit sitt grannland och att det är fullt krig med många civila och militära offer.
 12. – Om de har fullt upp jobbet kan det bli lite kö, men alla gör vad de kan för att vi ska hinna svara och ta hand om ansökningarna så fort som möjligt.
 13. Från och med juli när Olkiluoto 3 går för fullt ska den stå för 14 procent av Finlands elproduktion.
 14. – Jag kunde inte gå fullt ut med knäet.
 15. Det vackert belägna Karlavik visar sig dock inte vara en fullt så charmig idyll som hon har tänkt sig.
 16. Södermalm är förvisso fullt av unga människor som föds rakt in i kulturadeln.
 17. Och jag känner mig helt trygg i att vara tillbaka fullt ut när nästa säsong börjar till hösten, säger Linn Svahn.
 18. Tyskland lät sig skrämmas av miljörörelsen efter naturkatastrofen vid Fukushima och avvecklade fullt fungerande kärnkraft i förtid.
 19. – Det ska brinna för fullt enligt patrullerna på plats, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT vid 20–tiden.
 20. Hans personliga exemplar av ”Kapitalet” (normalt förvarat hos Unesco) är fullt med överstrykningar och klotter i marginalen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är helt en synonym till fullt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.