Synonymer till fullt

Vi känner till 3 synonymer till fullt. Ordet fullt är en synonym till helt och uppbokat.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fullt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fullt

 1. fullsatt
 2. helt
 3. uppbokat

Vad är motsatsen till fullt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fullt.

Vad betyder fullt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fullt.

Hur böjs fullt?

 1. fullt

Hur kan ordet fullt användas?

Det saknas exempel på hur fullt kan användas.

Hur används ordet fullt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fullt används i vanlig text.

 1. Men om kriget mellan dem som är för och emot vaccin för vuxna – fullt av desinformation och konspirationsteorier – fortfarande rasar, så är det redan nu än mer komplicerat när det gäller de yngre.
 2. Samtidigt ger vaccinet alltså inte fullt skydd.
 3. Nu är det dags för Qatars myndigheter att vara djärva och fullt ut omfamna sitt program för arbetsreformer, säger Mark Dummett, Amnesty Internationals chef för globala frågor.
 4. Att undvika att försöka för att man är rädd för att misslyckas kan ibland vara fullt rimligt, säger Johannes Haushofer.
 5. Enligt cron är det emellertid ett fullt korrekt datum, så därför får användarna inget felmeddelande.
 6. – Man måste ta det här på fullt allvar, naturligtvis, säger han.
 7. Bland alla de förslag som cirkulerar och gås igenom med lupp finns sådana som ska lösa konflikterna om den så kallade regelboken, som ska se till att Parisavtalet fungerar fullt ut.
 8. Nu finns den publicerad och flera bedömare, bland andra klimatprofilen Mattias Goldmann, är kritiska mot det luddiga innehållet, som är fullt av kryphål och brister.
 9. Att lägga 50 miljarder per år på ökad kolinlagring blir fullt möjlig med en investeringsbudget.
 10. Han uppger att han samarbetar fullt ut med polisen.
 11. En ny våg av smitta härjar sedan vaccinationskampanjen stannat upp med bara 35 procent fullt vaccinerade.
 12. Det är skrämmande hur nära mig det är och att det är fullt ös här nu.
 13. – Mina tankar och min djupaste medkänsla går till de berörda, deras familjer och till polis, sjukvårdspersonal och räddningsmanskap som jobbar för fullt med att skaffa överblick och bistå de som behöver hjälp.
 14. – Branden var inte fullt utvecklad, men någonting har brunnit där inne, säger Dan Lindqvist, larm– och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.
 15. Över en tredjedel av de tillfrågade i Grekland och Polen, samt nästan en tredjedel i Ungern, tror att "judar aldrig kommer att integreras fullt ut i samhället".
 16. När de kommande förändringarna för Instagram kommer att implementeras fullt ut är inte bekräftat.
 17. Några av regionerna har infört begränsningar för större publika tillställningar och tillåter bara fullt vaccinerade att gå på restaurang eller bio och teater.
 18. Enligt Suhail Shaheen, politisk talesperson för det nya afghanska styret, är de fullt kapabla att hantera problemen själva.
 19. Kraven är att kunderna är fullt vaccinerade, och att det är en person per fyra kvadratmeter inomhus, och att alla checkar in via delstatens speciella app.
 20. Båda våra testdatorer använde en uppgradering för att testa Windows 11, vilket innebär att vi inte fullt ut fick uppleva installationsprocessen för Windows 11, en så kallad ”ren” installation.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är helt en synonym till fullt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.