Synonymer till funktionär

Vi känner till 5 synonymer till funktionär. Ordet funktionär är en synonym till åklagare och agent och kan bland annat beskrivas som ”medhjälpare (t.ex. vid idrottstävling)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av funktionär samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till funktionär

 1. agent
 2. diplomat
 3. domare
 4. fogde
 5. åklagare

Vad är motsatsen till funktionär?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till funktionär.

Vad betyder funktionär?

 1. medhjälpare (t.ex. vid idrottstävling)
 2. person som förrättar viss tjänst

Hur kan ordet funktionär användas?

Det saknas exempel på hur funktionär kan användas.

Hur används ordet funktionär i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet funktionär används i vanlig text.

 1. Och andra kommer att försöka ta sig in på arenan genom att påstå att de är funktionärer, tillhör Uefa, städpersonal eller medicinsk personal”, skriver DNHL i dokumentet två dagar före finalmatchen.
 2. Hon sade också att det förs diskussioner med den brittiska regeringen huruvida ryska eller belarusiska domare och funktionärer ska tillåtas, ryska medier har redan förbjudits.
 3. Konkret innebär det att ryska och belarusiska idrottare, ledare och funktionärer får delta under neutral flagg och får heller inte vara med i medaljligan.
 4. De kommer ha kontakt med åkare, vallare, ledare och funktionärer från flera olika klubbar.
 5. En salig blandning av hästar, ryttare och funktionärer är redo för hästfest i dagarna fyra.
 6. Vi lovar att se till att det inte blir så här igen, genom att bland annat ha fler funktionärer och bättre kommunikation, säger han.
 7. Ingen publik kommer finnas på plats och samtliga som skall vara på stadion, oavsett om de är åkare, ledare, funktionärer och kameramän måste uppvisa ett färskt negativt Covid–test innan de får sin ackreditering.
 8. Med noll supportrar på plats ackompanjerades i stället skeendet av spelarnas rop, samt ett och annat skall från klubbarnas funktionärer vid sidan av planen.
 9. –Kan jag få passera? frågade jag den tyska funktionären som var stationerad för att ingen skulle råka knuffa till brickorna och riva muren i förväg.
 10. På den timmen hann solen göra en mycket välkommen entré och inne på området hade funktionärer lyckats skotta bort de värsta vattensamlingarna.
 11. Föråkarna, funktionärerna som åker före de tävlande för att spåret ska vara uppkört och fritt från nysnö, låg då fem minuter framför Thele och Srail.
 12. – Kommunikationen mellan de som styr och funktionärerna nere på plan känns inte som den bästa, säger Julin.
 13. Den olympiska parken i området stängdes också "för människors säkerhet", skrev OS–arrangören i ett meddelande, och uppmanade åskådare och funktionärer att stanna inomhus.
 14. Där har vi gäster och det är helt okej att ta ett glas vin eller en öl, det kan våra funktionärer också göra.
 15. Bland annat filmades funktionärerna medan de upprepade gånger proppade valurnor fulla med färdigt ifyllda valsedlar.
 16. Samtidigt har OS–arrangörerna skickat ut en uppmaning till deltagare och funktionärer om hur spridning av så kallat norovirus ska förhindras.
 17. Samtidigt stängdes flera höga funktionärer av, bland annat den före detta idrottsministern Vitalij Mutko, som på senare år utsett till vice premiärminister av president Vladimir Putin.
 18. Malmös Jens Olsson tilldömdes ett matchstraff i lördagens 0–1–förlust hemma mot Mora i SHL sedan han hamnat i bråk med en av de unga funktionärerna som skrapar av isen.
 19. Ett agerande som funktionärerna inte tillät.
 20. ”Många europeiska och till och med amerikanska funktionärer baserar sina åsikter om Polen på den aldrig sinande strömmen av fake news.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åklagare en synonym till funktionär. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på funktionär

Ord som slutar på funktionär

Bild till ordet funktionär

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet funktionär.

Bild med texten funktionär