fyndighet

Vi hittade 2 synonymer till fyndighet. Ordet fyndighet är en synonym till sediment och materia och kan beskrivas som ”förekomst av ett ämne”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fyndighet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till fyndighet?

 1. materia
 2. sediment

Vad är motsatsen till fyndighet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fyndighet.

Vad betyder fyndighet?

 1. förekomst av ett ämne

Hur böjs ordet fyndighet?

 1. fyndighet
 2. fyndigheten
 3. fyndighetens
 4. fyndigheter
 5. fyndigheterna
 6. fyndigheternas
 7. fyndigheters
 8. fyndighets

Hur kan ordet ordet fyndighet användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet fyndighet i svenska tidningar?

 1. Sverige har några av kontinentens rikaste fyndigheter, men ändå minskar antalet gruvor.
 2. Brittiska Tullow Oil rasade cirka 25 procent efter att bolaget flaggat för att två fyndigheter utanför Guyana innehåller tung olja med höga sulfithalter, vilket signalerar att projekten kan bli svåra att kommersialisera.
 3. – Där nere under fötterna på oss har du bergrummet med den här fyndigheten som innehåller hur mycket som helst, eller kan innehålla hur mycket som helst, säger Igrenes vd Mats Budh till Sveriges radio Ekot.
 4. I USA har metoden däremot använts i stor skala i 15 år, och de delar av landet där det finns stora fyndigheter av skifferolja och skiffergas har upplevt något av en ny fossilboom.
 5. Ända sedan Östtimor blev självständigt 2002 har det lilla landet fört en hård kamp med sin stora granne i söder om fyndigheterna i Timorsjön.
 6. En teori kan vara att det här vildsvinet exempelvis träffat på en stor fyndighet av tryffel och att becquerelhalten då sticker iväg.
 7. Eftersom uran inte är en förnybar energikälla och kärnkraften ska fasas ut, bör inte fyndigheter av uran utvinnas i Sverige, slog regeringen fast i uppdraget.
 8. Den ryska gruvan ger omkring två ton diamanter per år ur en fyndighet som upptäcktes 1955.
 9. Att hitta aforistiskt pregnanta formuleringar, att få frågor och kommentarer från oväntat håll, hitta intres­santa tips och information och att inspireras av andras fyndigheter och humor – det gav mer­smak.
 10. Han är fyndigheten, färdigheten och drycken personifierad.
 11. Många av fyndigheterna finns i så kallade omvandlingszoner.
 12. Det är Japan som sedan 1971, efter en uppgörelse med USA, kontrollerar vattnen kring ö-gruppen som har rika fiskebestånd och ruvar på potentiella fyndigheter av olja och gas.


Mer information om fyndighet och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sediment en synonym till fyndighet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.