Synonymer till fysisk

Vi känner till 2 synonymer till fysisk. Ordet fysisk är en synonym till kroppslig och somatisk och kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med fysik ”. Ordet är motsatsen till psykisk.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fysisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fysisk

 1. kroppslig
 2. somatisk

Vad är motsatsen till fysisk?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. psykisk
 2. mental
 3. virtuell

Vad betyder fysisk?

 1. som har att göra med fysik 
 2. som gäller kroppen
 3. (fysik) som rör vetenskapen fysik
 4. som rör den materiella världen, sådant man kan se och ta på, i motsats till individers känslovärld

Hur kan ordet fysisk användas?

Följande exempelmeningar visar hur fysisk kan användas.

 1. fysisk träning
 2. fysisk hälsa

Hur används ordet fysisk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fysisk används i vanlig text.

 1. Mixed reality, ibland kallat blandad verklighet, är en teknik där virtuella och fysiska objekt syns tillsammans i en verklig miljö.
 2. Bland de faktorer som påverkar marginalen negativt finns exempelvis högre lönekostnader, och det finns fortfarande en effekt med ökade kostnader för fysiska möten jämfört med hur det såg ut för ett år sedan.
 3. – Det har varit jättejobbigt både fysiskt och psykiskt, säger Ghoddos.
 4. Medan migrantarbetare jobbar under fysiskt tuffa och farliga förhållanden, är Qatar också bland de länder som har störst problem med välfärdssjukdomar som fetma och diabetes bland de som är medborgare.
 5. – Det hemstickade plagget är ett sätt att visa omtanke för sina nära och kära, både genom att fysiskt värma upp mottagaren, men även med all omtanke som ligger bakom kreationen, säger hon i ett pressmeddelande.
 6. Samtidigt är det något fler som uppger att de är fysiskt aktiva i minst 150 minuter per vecka i år jämfört med 2016, från 65 procent till 68.
 7. Hans uppfattning är att ungdomar i dag hellre tar en ”enklare”, inte lika fysiskt krävande väg till arbetslivet.
 8. Samma fysiska lagringsenhet kan allokeras som ett SAN eller en NAS.
 9. Mellan september 2016 och juli 2017 ska Peyman Kia ha tagit emot åtminstone motsvarande 380 000 kronor i fysiska amerikanska dollarsedlar från främmande makt.
 10. Till danska Tipsbladet säger Lindegaard att han är trött på fotbollen, både fysiskt och mentalt, och att han känner sig lyckligt lottad över att han fått spela så länge.
 11. Bara en tredjedel av landets barn och unga når de rekommenderade målen om daglig fysisk aktivitet.
 12. Han har jobbat otroligt hårt och taktiskt genom åren med allt från kost och kondition till styrka, där både den fysiska och mentala styrkan är i världsklass, säger Riipinen.
 13. – Målsägaren har inte fått några fysiska skador vad jag vet.
 14. Samtidigt händer det mycket annat, också i de fysiska butikerna framhåller hon.
 15. När bankkort och bank–ID spärras, samtidigt som fysiska ID–handlingar blir ogiltiga, kan det bli svårt för en person att återaktivera dessa system.
 16. Med andra ord ska det fungera som en digital motsvarighet till de fysiska symbolerna på ambulanser, bussar och sjukhustak.
 17. Den 8–åriga flickan, som i tyska medier kallas för Maria, tros ha suttit inlåst i ett rum i huset i sju och ett halvt år, vilket gjort henne så fysiskt underutvecklad att hon knappt kan gå uppför en trappa, uppger The Guardian.
 18. Robert Bergqvist, seniorekonom på SEB, hade gärna sett fler långsiktiga satsningar på till exempel klimat, utbildning och både fysisk och digital infrastruktur.
 19. En roman om övergrepp vars intrig och lyriska språkbehandling blir en närapå fysisk upplevelse.
 20. – Backa undan! Backa säger jag, skriker Tess Brenemark, chef över ordningsvakterna som nu fungerar som fysisk barriär där staket saknas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kroppslig en synonym till fysisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är psykisk motsatsen till fysisk.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på fysisk

Bild till ordet fysisk

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet fysisk.

Bild med texten fysisk