Synonymer till fysisk

Vi känner till 2 synonymer till fysisk. Ordet fysisk är en synonym till kroppslig och somatisk och kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med fysik ”. Ordet är motsatsen till psykisk.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fysisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fysisk

 1. kroppslig
 2. somatisk

Vad är motsatsen till fysisk?

 1. psykisk
 2. mental

Vad betyder fysisk?

 1. som har att göra med fysik 
 2. som gäller kroppen
 3. (fysik) som rör vetenskapen fysik
 4. som rör den materiella världen, sådant man kan se och ta på, i motsats till individers känslovärld

Hur böjs fysisk?

 1. fysisk
 2. fysiska
 3. fysiske
 4. fysiskt

Hur kan ordet fysisk användas?

Följande exempelmeningar visar hur fysisk kan användas.

 1. fysisk träning
 2. fysisk hälsa

Hur används ordet fysisk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fysisk används i vanlig text.

 1. Också fysisk kontakt tror han kommer att kunna förmedlas via nätet.
 2. Precis som med handtvätt kan munskydd fungera som en markör för flera andra sätt att skydda sig mot smitta, som fysisk distansering.
 3. Inget av barnen fick fysiska skador men en del hann bli nedkylda.
 4. Xi – som sedan tidigare sagt att han inte vill lämna Kina eller fysiskt träffa andra ledare under det här året – höll på onsdagen ett digitalt tal vid Stillahavssamarbetet Apec.
 5. Lars Salkola, som företräder den 19–årige målsägare som tros ha varit ett av 17–åringens tänkta offer, kan inte bekräfta att hans klient kommer att närvara fysiskt i rätten när han som första person ska vittna.
 6. Passkravet ska även ha efterfrågats av ledamöter som vill återgå till normala fysiska möten, men som är oroliga för att den höga smittspridningen samt låga vaccinationsgraden i en del EU–länder gör att smittan kan ta sig in i parlamentet.
 7. Jaana Laitinen tror att skillnaden för hur man äter och motionerar under distansarbetet beror på att en del människor blir hjälpta av de rutiner som en fysisk arbetsplats bidrar med.
 8. De boende var hemma vid tiden för detonationen men är fysiskt oskadda, uppger polisen.
 9. – Jag kämpar både fysiskt och psykiskt och är för närvarande arbetslös.
 10. Men det är inte bara det roliga med att leka och den fysiska rörelsen som är bra med att vara själva med kompisar, berättar de.
 11. – Den fysiska kapaciteten vet jag att jag har, säger hon.
 12. Och en sak man som förare blir glad över är att tillverkaren valt att behålla fysiska vred till klimatanläggning och volymkontroll.
 13. – Det ska inte vara några fysiska skador men ungdomarna är chockade, säger Trond Olofsson, inre befäl på räddningstjänsten, till TT.
 14. – Det är ett gammalt system som inte är framtaget för den moderna vård vi erbjuder i dag, alltså digitala vårdbesök när det går och fysiska besök när det behövs.
 15. Bedrägerier som sker genom så kallad social manipulation utan fysiska möten är svårutredda.
 16. Istället blev 2020 ett genombrottsår för den mer tillgängliga tekniken AR, augmented reality, som låter publiken förhöja den fysiska världen runt omkring genom en smartphone.
 17. Mellan den 21–26 september visas över tjugo filmer på olika biografer runt om i Stockholm, med möjligheten att se filmerna digitalt för den som inte kan eller vill gå på de fysiska visningarna.
 18. Det är en omfattande undersökning där alltifrån Nadjas fysiska förmågor till känslomässiga utveckling finns beskriven.
 19. Jag utsattes för svår fysisk och psykisk misshandel ända tills för åtta månader sedan, då han flydde och vi lämnades ensamma i flyktinglägret.
 20. I början av september bröt TV4 med profilen Anders Öfvergård efter att han verbalt och fysiskt gett sig på en kollega under en personalfest på inspelningen av ”Robinson”–finalen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kroppslig en synonym till fysisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är psykisk motsatsen till fysisk.