Synonymer till fysisk aktivitet

Vi känner till 2 synonymer till fysisk aktivitet. Frasen fysisk aktivitet är en synonym till idrott och motion.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fysisk aktivitet samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till fysisk aktivitet

 1. idrott
 2. motion

Vad är motsatsen till fysisk aktivitet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fysisk aktivitet.

Vad betyder fysisk aktivitet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fysisk aktivitet.

Hur böjs fysisk aktivitet?

 1. fysisk aktivitet

Hur kan frasen fysisk aktivitet användas?

Det saknas exempel på hur fysisk aktivitet kan användas.

Hur används frasen fysisk aktivitet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen fysisk aktivitet används i vanlig text.

 1. I nuläget är det just vila och lite fysisk aktivitet som gäller för Hanson.
 2. Beräkningarna visar att genom att ersätta en halvtimmes stillasittande om dagen med fysisk aktivitet av låg intensitet minskar risken att dö i hjärt–kärlsjukdom med 24 procent.
 3. "Det här är en unik studie eftersom vi har kunnat följa ett stort antal personer med objektivt mätt fysisk aktivitet i upp till 15 år", säger Maria Hagströmer, lektor vid Karolinska institutet och ansvarig för studien, i ett pressmeddelande.
 4. Forskarna analyserade hur olika nivåer av fysisk aktivitet hos 1 200 personer från hela Sverige påverkade dödligheten 15 år senare.
 5. Hon påtalar också möjligheterna att erbjuda dietisthjälp eller att skriva ut fysisk aktivitet på recept åt den gravida kvinnan.
 6. Det största ohälsotalet idag är på grund av psykisk ohälsa och det bedrivs en massa forskning på hur fysisk aktivitet kan lindra symptom och även i vissa fall, tillsammans med mediciner, bota.
 7. Hitta sätt att få in 20–30 minuters fysisk aktivitet varje dag, inklusive cykling och raska promenader till jobbet.
 8. En studie har visat att de flesta som hade fem hälsosamma vanor under 20–årsåldern – lågt BMI, måttlig alkoholkonsumtion, ingen rökning, en hälsosam diet och regelbunden fysisk aktivitet – var hälsosamma långt in i medelåldern.
 9. Råden är framtagna av Yrkesföreningar för fysisk aktivitet som gjort en genomgång av internationell vetenskaplig litteratur inom området och är antagna av Svenska läkaresällskapet och Svenska barnläkarföreningen.
 10. I behandlingsmodellen ingår att man börjar med fysisk aktivitet och saker som inte kräver så mycket av en, och sedan gradvis öka på dosen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är idrott en synonym till fysisk aktivitet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?