gå ifrån

Gå ifrån är synonymt med lämna.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gå ifrån och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till gå ifrån

lämna

Motsatsord till gå ifrån

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gå ifrån.

Vad betyder gå ifrån?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av gå ifrån.

Böjningar av gå ifrån

  1. gå ifrån

Exempel på hur frasen gå ifrån kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen gå ifrån används i svenska tidningar

  1. Speciellt när man har haft ett block med slalom och kan gå ifrån det och fundera på något annat, och sen komma tillbaka.
  2. – Jag var faktiskt lite sugen på att gå ifrån ett tag, men jag tog det lugnt, säger Halfvarsson efteråt.
  3. En stulen etta i den fjärde omgången repriserades i omgång fem och Kanada kunde gå ifrån till 8–4.
  4. Det handlar ju om deras kunder och användare och börjar folk gå ifrån dem, är ju det en stor grej, säger Peter Eriksson.
  5. Med Coutinho i startelvan kan man gå ifrån 4–4–2 och anfalla på bred front igen, med ett tremannaanfall bestående av Messi, Coutinho och Luis Suarez.
  6. Arsenal lyckades aldrig vända matchen i andra halvlek, i stället kunde Nottingham gå ifrån och vinna med 4–2 efter att ha förvaltat två straffar.
  7. Men jag kände mig stark och klarade av att gå ifrån honom, säger Bakkman, som till slut slog estländaren Sild med 15 sekunder.
  8. Efter en ändå tämligen bra start fick Sverige problem i mitten av den första halvleken och Sydkorea kunde gå ifrån till en fyramålsledning.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gå ifrån är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lämna en synonym till gå ifrån. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.