gå under jorden

Gå under jorden kan beskrivas som ”göra sig omöjlig eller svår att komma åt eller kontakta, t.ex. för myndigheter, för journalister eller för (tidigare) vänner och bekanta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gå under jorden och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till gå under jorden

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gå under jorden.

Motsatsord till gå under jorden

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gå under jorden.

Vad betyder gå under jorden?

  1. göra sig omöjlig eller svår att komma åt eller kontakta, t.ex. för myndigheter, för journalister eller för (tidigare) vänner och bekanta

Böjningar av gå under jorden

  1. gå under jorden

Exempel på hur frasen gå under jorden kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen gå under jorden används i svenska tidningar

  1. Att försöka gå under jorden är lönlöst.
  2. Efter flera avslag beslöt Ardalan Shekarabis mamma att gå under jorden med sin yngste son.
  3. Migrationsverket räknar med att uppemot 50 000 personer över en femårsperiod kan komma att gå under jorden efter att ha fått sina asylansökningar avslagna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gå under jorden är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.