gå ut

Gå ut kan bland annat beskrivas som ”inte längre vara tillgänglig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gå ut och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till gå ut

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gå ut.

Motsatsord till gå ut

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gå ut.

Vad betyder gå ut?

 1. inte längre vara tillgänglig
 2. fullborda sina studier vid en skola

Böjningar av gå ut

 1. gå ut

Exempel på hur frasen gå ut kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen gå ut används i svenska tidningar

 1. – Då passar många på, då försöker vi gå ut ännu mer med kommunikation, säger Joakim Norenhag.
 2. – Det är en sak att gå ut i media och uttrycka besvikelse över sig själv.
 3. – Det är inte så att vi kan gå ut med alla detaljer, men vi hoppas i alla fall kunna ge övergripande information så människor får vetskap, säger Ewa–Gun Westford.
 4. – Det är inte alltid säkert att det är det bästa för någon som varit utsatt för något att faktiskt gå ut med det publikt.
 5. – En chef måste gå ut och säga att det råder nolltolerans, det är den enda hållbara ståndpunkten.
 6. – Det var ett meddelande på en hemsida som uppmanade fotbollssupportrar att samla sig för att gå ut och attackera ensamkommande i Sköndal, säger Andrea Deluz, som arbetade på det aktuella boendet då.
 7. – Det är så det är, för mig handlar det om att inte reagera alls utan att gå ut och göra det jag är bra på när jag spelar ishockey och inte tänka på vad andra tänker och tycker.
 8. – Den som löptränar vill inte längre bara gå ut och springa 5 kilometer rakt upp och ner.
 9. – Efter att han slängt föremålet ska han ha sagt att ungdomarna inte fick gå ut på bryggan och uppträdde hotfullt, säger Börje Öhman.
 10. – Det går inte att gå ut med det än eftersom vi håller på med informationsinsamling och inte vill påverka vittnen, säger Dennis Kärrman, RLC–befäl vid polisregion Västerbotten.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gå ut är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.