gå ut på

Gå ut på kan bland annat beskrivas som ”åsyfta, avse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gå ut på och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till gå ut på

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gå ut på.

Motsatsord till gå ut på

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gå ut på.

Vad betyder gå ut på?

 1. åsyfta, avse
 2. ha som syfte

Böjningar av gå ut på

 1. gå ut på

Exempel på hur frasen gå ut på kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen gå ut på används i svenska tidningar

 1. ”Han försökte bokstavligen stoppa mig från att gå ut på planen.
 2. Det är lättare att gå ut på stan med en videokamera, säger Persbrandt och skrattar lite lätt.
 3. Då beslutar hon sig för att gå ut på ett uppdrag och ta kål på dem, säger Tommy Tordsson Björk vid utvecklaren, Uppsalaföretaget Machinegames.
 4. Cirka 30 procent av kvinnorna uppger att de känner sig mycket eller ganska otrygga, eller så otrygga att de avstår från att gå ut på kvällen.
 5. – Man ska ha någon att kunna gå från bussen med, gå hem till eller gå ut på promenad med.
 6. Det är oroligt runt om i landet sedan oppositionskandidaten Salvador Nasralla anklagade president Juan Orlando Hernández för valfusk och uppmanade sina anhängare att gå ut på gatorna i protest.
 7. Det är oroligt runt om i landet sedan oppositionskandidaten Salvador Nasralla anklagade landets sittande president Juan Orlando Hernández för valfusk och uppmanade sina anhängare att gå ut på gatorna i protest.
 8. Därför uppmanades SD–ledamöterna att gå ut på gator och torg för att kampanja för en folkomröstning om invandringen.
 9. Den verkade gå ut på att nedläggning av kontor och prishöjningar på tjänster skulle se till att den svenska kontorsrörelsen åter genererade en ständigt ökande kassa.
 10. – Efter att han slängt föremålet ska han ha sagt att ungdomarna inte fick gå ut på bryggan och uppträdde hotfullt, säger Börje Öhman.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gå ut på är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.