gå vidare

Gå vidare är synonymt med fortsätta och kan bland annat beskrivas som ”sluta tänka på gamla saker och skapa sig en ny vardag”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gå vidare och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till gå vidare

fortsätta

Motsatsord till gå vidare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gå vidare.

Vad betyder gå vidare?

 1. sluta tänka på gamla saker och skapa sig en ny vardag
 2. fortsätta göra något, ofta på en ny nivå
 3. (juridik, överfört) ta en rättsprocess till en högre instans; överklaga

Böjningar av gå vidare

 1. gå vidare

Exempel på hur frasen gå vidare kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen gå vidare används i svenska tidningar

 1. – Hon har hjälpt oss här och jobbat som timanställd, vi kunde inte gå vidare med henne och jag har gått till Arbetsförmedlingen för att hitta en ny servitör.
 2. – Det var ju ett snabbt heat, så om jag inte hade ramlat hade jag kunnat gå vidare till semifinal, så det var tråkigt.
 3. – Det är nog bra att Mark är med för då kanske jag har lite större chans att gå vidare för Mark är lite som Alexander Lukas.
 4. – Jag tror att domstolarna måste döma i ett mål som de får framför sig, och sedan kan det gå vidare till hovrätten.
 5. – Den här ”Sameblod”–karusellen hade kunnat snurra vidare genom att filmen nästan varje vecka går upp på bio i något nytt land, men jag behöver ju också kunna gå vidare till nästa film.
 6. – Han deklarerade tidigt att han hade en ambition att gå vidare så det fanns en klausul i hans konktrakt som han nu valde att utnyttja, förklarade Jörgen Rasmusson.
 7. – Det var så mycket om vi ens skulle gå vidare och få spela åttondelen.
 8. – För oss är det jätteviktigt, vi ska gå vidare till nästa fas.
 9. – Man ska kunna se en föreställning, käka en banan, och gå vidare på nästa.
 10. – Jag vet hur det är att vara otrygg, och hur ivrig man är att få uppehållstillstånd så att man kan gå vidare i livet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gå vidare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fortsätta en synonym till gå vidare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.