gånga

Vi hittade 2 synonymer till gånga. Ordet gånga är en synonym till multiplicera och gångra och kan bland annat beskrivas som ”(ålderdomligt, poetiskt) gå”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gånga samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till gånga?

 1. gångra
 2. multiplicera

Vad är motsatsen till gånga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gånga.

Vad betyder gånga?

 1. (ålderdomligt, poetiskt) gå
 2. (vard., något barnsligt) multiplicera

Hur böjs ordet gånga?

 1. gånga
 2. gångad
 3. gångade
 4. gångades
 5. gångar
 6. gångas
 7. gångat
 8. gångats

Hur kan ordet ordet gånga användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet gånga i svenska tidningar?

 1. I fantasin gräver jag gångar, jorden är lätt och mullrik.
 2. Skabbdjuret angriper människan genom att gräva gångar i hudens yttersta lager, där de sedan lägger ägg.
 3. Men efter att ha verifierat sig själv med legitimation, publicerat inlägget flera gångar och till sist tagit hjälp av en digital byrå kom beskedet från sociala medier–jätten.
 4. Du får fem gångar så mycket från din citron om du använder allt.
 5. De förtjustes av att han hade gångar mellan rummen, rakt igenom väggen.
 6. Hanarna borrar sig in i barken och bygger en parningskammare, honorna gräver gångar för att lägga sina ägg i och som om inte det vore nog äter sig sedan larverna utåt innan de förpuppar sig och blir nya barkborrar.
 7. Men bara några dagar kvar till valet, vad är du mest stolt över att ha åstadkommit under den gånga mandatperioden?.
 8. Varmt vatten från Atlanten rinner ned i glaciärens geografiska gångar så att smältningen tar fart både på insidan och på utsidan.
 9. Aktier i Netflix steg 4,6 procent efter uppgifter om att förre presidenten Barack Obama för långt gånga samtal med streamingjätten om att producera tv–program åt dem.
 10. Och det märks inte bara i den allsvenska tabellen – som Malmö FF vunnit fyra av de fem senaste åren och fem gångar under 00–talets åtta år – utan även på flera poster i årsbokslutet.
 11. Vid ett telefonsamtal med Rysslands president Vladimir Putin i fredags sade Macron att han oroades över uppgifter om att klorgas använts mot civila i Syrien flera gångar den senaste tiden.
 12. Gustav hade en jättefin plan att de skulle få leva ett väldigt naturligt liv där upp i backen där uppe och kunna få gräva små gångar och bo där.
 13. Vinnare av den totala världscupen fyra gångar (2008, 2009, 2010 och 2012).
 14. Expressen har under det gånga året kunnat berätta om hur sjukhuset planerat kurser för blivande föräldrar i att förlösa barn i bilen, om riksmarscher mot nedläggningen och stadsministerbesök på den ockuperade mottagningen.
 15. Som det är i dagsläget har huset vuxit ut till ett ganska knixigt komplex av våningar, gallerier, flyglar, tillbyggnader, gångar och trappor.
 16. Striden på klipporna är känd som ”gruvornas krig” därför att den lodräta klippväggen genomborras av klaustrofobiska gångar och grottor som fungerade som skyttegravar.
 17. Han beskrev det som en olyckshändelse och påstod att Kim Wall dog när hon fick en 70 kilo tung lucka i huvudet, men Madsens berättelse har ändrats flera gångar i takt med att Köpenhamnspolisen gjort genombrott i utredningen.
 18. Men när kopparpriset nu har stigit med 32 procent under det gånga året finns en oro att stölderna ska öka igen.
 19. I huden gräver skabbkvalstret gångar där honan lägger tre till fyra ägg per dag.
 20. Längs frontlinjen fanns nedgrävda gångar där Jan och hans kamrater turades om att hålla vakt.


Mer information om gånga och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är multiplicera en synonym till gånga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.