gömställe

Gömställe är synonymt med tillhåll och gömma och kan bland annat beskrivas som ”ställe där man gömmer något eller sig själv”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gömställe och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till gömställe

gömma, tillhåll

Motsatsord till gömställe

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gömställe.

Vad betyder gömställe?

 1. ställe där man gömmer något eller sig själv
 2. plats att gömma sig eller föremål på; hemligt ställe

Exempel på hur ordet gömställe kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet gömställe används i svenska tidningar

 1. Efter flera år i Warszawas getto lyckades hon fly med sin mamma och tillsammans tillbringade de ytterligare två år på ständig flykt från död och förintelse, i ständig jakt på nya gömställen.
 2. Fåglar förlorar träd som förser dem med mat och boplatser medan marklevande däggdjur får svårt att hitta gömställen och därför blir lätta byten för vilda katter och rävar.
 3. Hamnens vågbrytare består av ett stort antal jättestora kubformade betongblock vilket ger det marina livet fina gömställen och bra ytor att växa på.
 4. Baha Abu al–Ata befann sig hela tiden i rörelse mellan olika baser och gömställen.
 5. Enligt ett uttalande från irakiska myndigheter dödades al–Baghdadi sida vid sida med sin livvakt efter att gömstället upptäckts.
 6. Familjer kom rusande från sina gömställen för att få hjälp.
 7. I den rättegången står han dock inte åtalad för terrordåden, utan för den skottlossning med belgisk polis som ägde rum den 15 mars 2016 i samband med att hans gömställe avslöjades.
 8. Hur de ihärdiga rökarna såväl inom– som utomhus nu förpassats till gömställen där de hoppas på ett möte med andra laglösa.
 9. Den skrevs sedan hon i sitt gömställe angetts till nazisterna av sin polska och folktyska hyresvärdinna.
 10. Juni 2006Abu Musab al–Zarqawi dödas i en amerikansk attack mot hans gömställe norr om Bagdad.
 11. Han tycker också att människor borde försöka hitta bättre gömställen för sina värde­saker.
 12. Då blir de lätt gömställen också för katter.
 13. En av orsakerna till Impossible Missions enorma framgång var att varje nytt spel innebar en ny karta, med ny rumslayout och nya gömställen.
 14. Ditt gömställe, det är inte tillräckligt tätt.
 15. Efter den amerikanska invasionen i Afghanistan 2001 flygbombades al–Qaidas träningsläger och bin Ladins förmodade gömställen intensivt.
 16. Räden mot männens gömställe följde på uppgifter från hyresvärden som berättade var de bodde.
 17. Mamma som stod på sitt gömställe vid mathissen hoppades förtvivlat att tystnaden kunde tolkas så att kvinnan ändrat sig och gått hem.
 18. Vi har utgått från alla rimliga ställen att parkera en bil för att ta sig till gömstället i stenröset norr om Øyungen.
Ordet gömställe uppdaterades 2020-06-13.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gömställe är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillhåll en synonym till gömställe. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.