Synonymer till Gabriella

Gabriella kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Gabriella samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Gabriella

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Gabriella.

Vad är motsatsen till Gabriella?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Gabriella.

Vad betyder Gabriella?

 1. ett kvinnonamn

Hur kan ordet Gabriella användas?

Det saknas exempel på hur Gabriella kan användas.

Hur används ordet Gabriella i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Gabriella används i vanlig text.

 1. Men det nya regelverket har inte fått hundraprocentig effekt, det menar konsumtionsforskaren Gabriella Wulff vid Göteborgs universitet.
 2. – Vi kände att det var viktigt för oss att hedra Día de los Muertos och allt vad det står för, men som kreatörer ville vi ju så klart pusha gränserna lite för hela upplevelsen, säger Gabriella Boije, creative director på More digital studios.
 3. Gabriella Kärnekull Wolfe utsattes för sexuell exploatering som barn.
 4. För oss är det viktigt att visa att vi står upp för allas lika värde i vårt samhälle, säger Gabriella Fredriksson som leder Ikea Sveriges arbete kring jämlikhet och mångfald.
 5. – Vanligtvis sätter modeindustrin trenderna – men under coronapandemin har makten i stället förflyttats till konsumenterna, förklarar Gabriella Wulff, konsumtionsforskare vid Göteborgs universitet och lektor vid Textilhögskolan.
 6. – När man köper billigt snus tänker man inte att det finns en annan dimension av detta, där oskyldiga människor riskerar att drabbas, säger Gabriella Lundh, kammaråklagare på Ekobrottsmyndigheten.
 7. – De flesta försäkringsbolag hade exkluderat reseskyddet under tiden UD avrådde, säger Gabriella Hallberg, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå.
 8. Gabriella Adolfsson, mätarexpert på Ellevio, framhåller att de nya elmätarna är betydligt mer energisnåla än de gamla.
 9. För Viking Line–resenärer påverkas trafiken på fartygen Mariella, Gabriella, Amorella, Viking Grace och Rosella.
 10. Kvart i två på fredagseftermiddagen är det inte jättemånga som väntar i solen utanför entrén, men det är ju några stycken förstås och bland dem finns Gabriella Jonsson med sonen Daniel Ramirez Jonsson, 7 år.
 11. – Det verkar vara ett privat initiativ och inget som Göteborgs stad står bakom, säger Gabriella Nässén, chef för förvaltningsstaben på stadsledningskontoret.
 12. – Det klart att det var en stor omställning för honom att komma upp hit men han har fått gott om tid på sig, säger Gabriella Laestander, amatörtränare på Skelleftetravet.
 13. – De anmälningar som vi fått in tyder på att man blivit vilseledd och trott att det är en faktura som man måste betala, säger Gabriella Fenger Krog, chef vid Konsumentverkets rättsenhet, till SVT.
 14. Kort före hade franska Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron redan slagit det förra rekordet, med poängen 205,28.
 15. På bilden ses Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron – vinnare i isdansen i EM i år.
 16. Paret Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron var på väg mot ett superåk när olyckan var framme.
 17. Operasångerskan Malena Ernman ska spela Gabriella när "Så som i himmelen" blir musikal.
 18. Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron, Frankrike, leder efter det korta programmet där de noterade 81,29 poäng.
 19. Maria Rydén tillhör den kategori kommunpolitiker som är berättigade till en visstidspension fram till det att hon fyller 65 år, berättar Gabriella Nässén efter mötet på onsdagen.
 20. Gabriella Nässén, chef för förvaltningsstaben på stadsledningskontoret, har tagit fram uppgifterna om hur avtalet ser ut för Maria Rydén och hur mycket hon kan få om hon ansöker om pension.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Gabriella

Läs mer om namnet Gabriella på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Gabriella, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Gabriella

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Gabriella.

Bild med texten Gabriella