gagn

Synonymer till gagn

användbarhet, användning, avans, båtnad, favör, fördel, fördelaktig, lukrativ, lönande, nytta, plus, privilegium, seger, vinst

Motsatsord till gagn

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gagn.

Vad betyder gagn?

 1. nytta, fördel
 2. nytta

Exempel på hur gagn kan användas

 1. upptäckten av penicillinet var till stort gagn för mänskligheten

Exempel på hur gagn används i svenska tidningar

 1. Vi måste se bortom provin­siella begränsningar, förklarade han, och att partiets orubbliga uppgift var att ”ge nya och storartade bidrag till mänskligheten … till gagn för både det kinesiska folket och för mänsklig utveckling”.
 2. Precis som i fallet med Nordkorea, som Sverige kunnat behålla sina diplomatiska förbindelser med till gagn för stabilitet i världen, skulle Sverige med sitt sunda förnuft kunna hjälpa Ryssland att komma ur det dödläge som landet befinner sig i idag.
 3. Stora markvärden kan på så sätt realiseras och komma göteborgarna till gagn.
 4. Alla Faktumförsäljare som ville var välkomna till galan och under kvällens presenterades också två fonder vars medel ska komma försäljarna till gagn, Faktumfonden och Vårdfonden.
 5. Vi tror att det alltid är till gagn för alla människor att reflektera över sin egen person och identitet.
 6. Eftersom många hög­produktiva industrijobb tagits över av maskiner kommer samhällets tillväxt en allt mindre grupp individer till gagn.
 7. Verksamheten skulle dessutom generera viktig information och kunskap om kriminella och deras kriminalitet att förädla inom underrättelseverksamheten till gagn för annan operativ och strategisk verksamhet inom de samverkande myndigheterna.
 8. Andra etiska regler som är i fara, menar Halldin, är den som säger att läkare ska "bidra till att medicinska resurser används på bästa sätt till gagn för patienterna" och den om att läkare inte ska ge råd eller behandling utan att ha undersökt en patient.
 9. Priset på en miljon danska kronor delas ut av Köpenhamns universitet och går till en person som "arbetat till gagn för europeisk kultur".
 10. Det skulle vara till gagn för båda parter.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av gagn

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nytta en synonym till gagn. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.