galleri

Vi hittade 10 synonymer till galleri. Ordet galleri är en synonym till konstsalong och konstlokal och kan bland annat beskrivas som ”lokal för konstutställningar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av galleri samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till galleri?

 1. arkad
 2. balkong
 3. konstlokal
 4. konstsalong
 5. konstsamling
 6. läktare
 7. passage
 8. rum
 9. utställningslokal
 10. valvgång

Vad är motsatsen till galleri?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till galleri.

Vad betyder galleri?

 1. lokal för konstutställningar
 2. täckt (pelar)gång
 3. lokal där man visar konst
 4. översiktssida som visar bilder; bildgalleri

Hur böjs ordet galleri?

 1. galleri
 2. gallerier
 3. gallerierna
 4. galleriernas
 5. galleriers
 6. galleriet
 7. galleriets
 8. galleris

Hur kan ordet ordet galleri användas?

 1. hon ställer ut akvareller på Galleri Galax

Hur används ordet ordet galleri i svenska tidningar?

 1. Till samma spår hänvisar Elin Odentias ”The Waves”, en svit av målningar i galleriets mindre rum.
 2. Demonstranterna protesterar mot den belarusiske ledaren Aleksandr Lukasjenko, som vägrar lämna ifrån sig makten trots månader av massdemonstrationer efter ett presidentval som allmänt betraktas som ett rent spel för gallerierna.
 3. Ett spel för gallerierna väljer han att kalla det.
 4. Stadsljud, mummel och surrande helikoptrar är några av ljuden som återkommer när Berghain blir galleri, skriver Dazed som rapporterar att kön redan ringlar lång.
 5. I stället för 25 deltagare per grupp blir det max 15 och den som hade spetsat in sig på att få titta på rådssalen, Prinsens galleri och salen Tre Kronor kommer att bli grymt besviken.
 6. Staten säljer den stora jugendbyggnaden som huserar Thielska galleriet – och hoppas att stiftelsen som driver museiverksamheten köper.
 7. I Lagerhusets bottenplan finns ett litet galleri och på andra sidan parkeringen köar filmfestivalbesökare till en fransk dramakomedi.
 8. Det lämnar vi till konstnären och de gallerier vi samarbetar med.
 9. På galleriet och konstrådgivningsföretaget CF Hill är flera av de utställda verken målade med växtpigment, baserade på malört och även jordgubbar.
 10. Samtidigt finns här en tradition med självorganiserade initiativ, däribland en internationell fotobiennal, en dynamisk fotoskola och galleriet Britto som öppnade för mer än tjugo år sedan.
 11. Ett franskt galleri har annonserat att de ska visa artisten Britney Spears första separatutställning.
 12. Jag blir under läsningens gång mätt på New York, gallerier, konstnärer, klädesmärken, alla 90–tals långfilmer med Whoopi Goldberg som huvudpersonen plöjer, mätt på pälskappor och mätt på sex som är helt tomt på känslor.
 13. Kockduon, som tidigare höll till på ett galleri i Stockholm – då med begränsade öppettider och enbart tolv sittplatser – hoppas hålla liv i aspekten av socialiserande kring måltiden.
 14. Tavlan, som bedöms vara värd runt 60 miljoner euro, försvann spårlöst från ett galleri i Italien för 23 år sedan.
 15. Ersättningsbananen med silvertejp fick gömmas undan men galleriet har nu sålt tre exemplar av detta konceptkonstverk i Marcel Duchamps anda.
 16. Det är ett spel för gallerierna.
 17. Det kan Karin Frostensons utställning på Thielska galleriet ändra på.
 18. De karakteristiska bladen är nog bekanta för många, motivet har synts i olika format och färger på flera platser de senaste åren – på gallerier, utomhus vid Röda sten och i våras på Liljevalchs.
 19. Stadens fria kulturliv med teatrar, gallerier, bibliotek, ateljéer, museer med flera håller kvällsöppet med fri entré.
 20. I sin avhandling ”Från kungligt galleri till nationellt museum” skriver idéhistorikern Per Widén om Nationalmuseums tillkomst, en process som pågick mer än femtio år och drevs med argumenten bildning, manifestation och nytta.


Mer information om galleri och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är konstsalong en synonym till galleri. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.