Synonymer till galleria

Vi känner till en synonym till galleria. Ordet galleria är synonymt med köpcenter och kan beskrivas som ”täckt gågata med affärer ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av galleria samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till galleria

 1. köpcenter

Vad är motsatsen till galleria?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till galleria.

Vad betyder galleria?

 1. täckt gågata med affärer 

Hur kan ordet galleria användas?

Det saknas exempel på hur galleria kan användas.

Hur används ordet galleria i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet galleria används i vanlig text.

 1. Ungdomsrånen sker vanligtvis efter skoltid mellan 15 och 22, i områden där det finns större köpcentrum och gallerior, knutpunkter för kollektivtrafiken, skolor och idrottsanläggningar.
 2. De flesta ungdomsrån utförs på relativt folktäta platser som gallerior och i anslutning till kollektivtrafik, under sen eftermiddag och kväll.
 3. Det franska kravet på så kallade hälsopass för att få shoppa i gallerior kan lättas, enligt arbetsmarknadsministern Elisabeth Borne.
 4. De kände varandra, men ska enligt andra inblandade blivit ovänner efter ett rån i Rias växlingskontor i gallerian i Rinkeby.
 5. På söndagen larmades polisen om att en hög smäll hörts i en butik i Kista galleria.
 6. Men jag vågar inte gå och handla böcker, jag går inte in i gallerior.
 7. En domstol i Kenya har förklarat två personer skyldiga till inblandning i attacken mot gallerian Westgate i Nairobi 2013, då en grupp al–Shabaab–medlemmar mejade ned minst 67 personer.
 8. De tre personerna springer från polisen i centrala Göteborg och även in i gallerian Nordstan.
 9. Längs med de närbelägna shoppinggatorna och den kända gallerian Vittorio Emanuele II hörs inga andra språk än italienska.
 10. Istället för att se det som en stor folksamling likställer man det nu istället med en galleria eller ett köpcentrum, eftersom mässarrangörer bedöms ha stora möjligheter att leda och planera sina genomföranden på ett organiserat sätt.
 11. Restauranger och gallerior har drabbats hårt sedan coronautbrottet.
 12. Presentkorten som Goyada och Cashcom tillhandahåller går att köpa dels digitalt, dels i hundratals butiker i gallerior och köpcentrum runtom i landet.
 13. Drygt 250 kunder drabbades i Skärholmen, bland annat gallerian Heron city och Ikea.
 14. Han är skeptisk till trenden med växande gallerior utanför städerna och tror på ett nytt uppsving för saluhallar där personalen erbjuder kunder ett personligt möte och kunskap om råvarorna.
 15. Vid en av entréerna till gallerian Mall of Scandinavia blir en 14–åring pojke plötsligt omringad av ett större gäng killar och tjejer, de flesta bara aningen äldre än pojken själv.
 16. Byggnadens 111 våningar ovan jord och fem under huserar kontor, lägenheter och en galleria.
 17. Våldsamma demonstranter slog också sönder delar av en galleria.
 18. Sedan kommer vi att ta tillbaka lokalen så fort det är möjligt, säger Carina Erlandsson, centrumchef på Citycon som äger gallerian.
 19. Bland annat världens högsta byggnad Burj Khalifa och världens största galleria sett till antalet butiker – Dubai Mall.
 20. Köerna ringlade långa när gallerian i Mölndals innerstad invigdes i torsdags.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är köpcenter en synonym till galleria. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet galleria

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet galleria.

Bild med texten galleria