ge

Synonymer till ge

avkasta, bidra, bidraga, donera, erbjuda, framföra, förmedla, förse, förära, giva, hjälpa, langa, lämna, passa, räcka, saluföra, skänka, sprida, tillföra, tillhandahålla, tillverka, överlämna, överräcka

Motsatsord till ge

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ge.

Vad betyder ge?

 1. göra så att någon annan person (eller något annat föremål) får något (nytt, ofta ett föremål), ofta något man själv tidigare ägde och ofta genom att fysiskt överlämna det
 2. (kortspel) dela ut kort till spelarna, vanligen vid spelets början
 3. (reflexivt: ge sig) sluta upp med något, ge upp en tanke eller ett beteende
 4. avkasta

Exempel på hur ge används i svenska tidningar

 1. Vinsten ska bland annat gå till ett husköp, och så ska han ge bort en del.
 2. När det var Thorgrens tur att för tredje gången ge sig ut för banan hade han passerats av ytterligare tre åkare och behövde göra ett toppåk för att ta sig tillbaka till medaljplatserna.
 3. När albumet ”The door to doom” gavs ut i fjol, var det Candlemass första platta på sju år.
 4. Initiativet startade en våg av donationer och tävlingar med syfte att ge ekonomiskt understöd till räddnings– och släckningsarbetet i Australien.
 5. När systerskap är bra så ger det en enorm frihet att vara sig själv.
 6. ”TBI är känt för att kunna orsaka depressioner, minnesförlust, svår huvudvärk, yrsel och trötthet – skador som kan ge både kortvariga som långvariga effekter”, sa William Schmitz som är gruppens nationella chef i uttalandet.
 7. Barnpsykolog Malin Bergström ger sina bästa tips för att hantera separationer och barn – från spädbarn upp till tonåringar.
 8. Dessutom kan det vara svårt för ambassaden i Peking att ge konsulär hjälp.
 9. Vilket djur det kom ifrån är ännu okänt, liksom mycket annat om viruset som ger feber, torr hosta och kan ge andningssvårigheter.
 10. I hemmasegern mot Udinese var det just Kulusevskis skott som via ett försvarsben gav svenske landslagskompisen Riccardo Gagliolo ett perfekt läge att ge Parma ledningen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ge

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är giva en synonym till ge. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.