ge

Synonymer till ge

avkasta, bidra, bidraga, donera, erbjuda, framföra, förmedla, förse, förära, giva, hjälpa, langa, lämna, passa, räcka, saluföra, skänka, sprida, tillföra, tillhandahålla, tillverka, överlämna, överräcka

Motsatsord till ge

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ge.

Vad betyder ge?

 1. göra så att någon annan person (eller något annat föremål) får något (nytt, ofta ett föremål), ofta något man själv tidigare ägde och ofta genom att fysiskt överlämna det
 2. (kortspel) dela ut kort till spelarna, vanligen vid spelets början
 3. (reflexivt: ge sig) sluta upp med något, ge upp en tanke eller ett beteende
 4. avkasta

Exempel på hur ge används i svenska tidningar

 1. Tidigare har de automatiskt fått namnen Skrivbord 1, Skrivbord 2 och så vidare, men nu kan du ge dem egna namn.
 2. Våra moderna arbetsplatstjänster, i detta fall tillsammans med våra it–drifttjänster, ger Netel en modern och skalbar lösning som ger Netel rätt förutsättningar för fortsatt verksamhetsutveckling och tillväxt, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.
 3. – Att automatisera verksamhetsprocesser med hjälp av RPA ger idag stora möjligheter till att effektivisera manuella rutiner och därmed frigöra både tid och pengar som läggas på mer värdeskapande arbetsuppgifter.
 4. SOL, VIND OCH VÄTGASSol och vind ska ge Chile förnybar el, från solcellsparker i Atacamaöknen och vindkraftverk på sluttningarna i norr.
 5. Dansaren Ana Laguna, ”vars varje gest och varje precisa rörelse ger inblick i den vidd som hennes konstnärskap spänner över”, får dansstipendiet.
 6. Att det handlar om den enskilda människans rätt till liv och det måste alltid ges företräde.
 7. De korta skisserna ger heller inte musikerna något att jobba med.
 8. Det tredje är att noga ge akt på hur arbetslösheten utvecklas och då sätta in till exempel kompetensutveckling för att förhindra att en permanent underklass uppstår.
 9. även vanligt folk är beroende av att den sammanflätade ekonomin och produktionen får goda förutsättningar för att ge jobb och välstånd.
 10. I ett mejl till Dagens ETC ger Arbetsmiljöverket flera exempel på arbetsmiljörelaterade problem inom jordgubbsplockning, grönsaksodling och skogsplantering, som ergonomisk belastning, påfrestande arbetsställningar och exponering för kemikalier.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ge

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är giva en synonym till ge. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.