ge upp

Vi hittade 5 synonymer till ge upp. Frasen ge upp är en synonym till kapitulera och offra och kan bland annat beskrivas som ”sluta försöka uppnå ett mål, ofta genom insikt av de svårigheter som skulle krävas för att uppnå nämnt mål; i spel och krig äv. låta motparten vinna”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ge upp samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till ge upp?

 1. falla
 2. kapitulera
 3. offra
 4. underkasta sig

Vad är motsatsen till ge upp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ge upp.

Vad betyder ge upp?

 1. sluta försöka uppnå ett mål, ofta genom insikt av de svårigheter som skulle krävas för att uppnå nämnt mål; i spel och krig äv. låta motparten vinna
 2. avstå från det som varit föremål för en konflikt eller en strävan
 3. utstöta

Hur böjs frasen ge upp?

 1. ge upp

Hur kan frasen frasen ge upp användas?

Det saknas exempel.

Hur används frasen frasen ge upp i svenska tidningar?

 1. ”Jag är väldigt vag i mitt svar då jag tyckte att det var olustigt att ge upp källan.
 2. – Absolut, tidigare bad man Nordkorea att sluta försöka, nu ber man Nordkorea att ge upp något, det är jäkligt mycket mer värdefullt, säger han.
 3. Att affärsresenärer och de breda folklagren frivilligt skulle ge upp sina resor till fjärran länder tycks minst lika osannolikt.
 4. – Det där är att på förhand ge upp jämlikheten och en rödgrön politik som gör skillnad.
 5. "Det är sannolikt så att få individer aktivt tar ställning till sina försäkringars livslängdsantaganden och prognosräntor trots att ett byte av förvaltare inför pensionen kan ge upp till 65 procent mer pension".
 6. ”Om de tre domarna kan visa mig de brott som jag har begått så skulle jag ge upp mina försök att kandidera”, säger han, enligt TT.
 7. – Om de tre domarna kan visa mig de brott som jag har begått så skulle jag ge upp mina försök att kandidera, säger Lula som planerar att ställa upp i presidentvalet.
 8. Amerikanen som bedyrade sin kärlek till Frölunda, men tvingades ge upp både Frölunda och karriären redan efter tio matcher med indianen på bröstet.
 9. Anledningen var även vid det tillfället likheter låtarna emellan och konflikten slutade med att bandet fick ge upp låtskrivarrättigheter och en procentandel av låtens royaltys till låtskrivarduon.
 10. "Jag tror inte samtalen leder någonstans", säger Evan Mederios, som understryker att Sydkorea förblir ovilliga att lätta på sanktioner och Nordkorea att ge upp sitt kärnvapenprogram.


Mer information om ge upp och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kapitulera en synonym till ge upp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.