ge ut

Ge ut är synonymt med spendera och trycka.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ge ut och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till ge ut

betala, edera, publicera, satsa, skriva ut, spendera, trycka

Motsatsord till ge ut

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ge ut.

Vad betyder ge ut?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ge ut.

Exempel på hur frasen ge ut kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen ge ut används i svenska tidningar

  1. – Det är tydligt att det blivit enklare och billigare att ge ut böcker själv.
  2. "Syftet är att underlätta en enkel procedur där företaget när som helst under en ettårsperiod i relativt små proportioner lämpliga för mindre investerare och till en låg kostnad kan ge ut nya aktier och därmed ta in ytterligare kapital", uppger Lauritz.
  3. Dels föreslår styrelsen ett mandat att ge ut upp till 50 miljoner aktier utan företrädesrätt för befintliga aktieägare.
  4. Att ge ut en bok och försöka nå dessa människor som känner sig osedda och bortglömda är vad vi kan göra på den här korta tiden.
  5. Det försämrar givetvis förutsättningarna för den som vill ge ut böcker som går på tvärs med de av staten understödda politiska idealen.
  6. "Han grät när han läste manuset första gången, men han uppmanade mig ändå att ge ut den", säger Margareta.
  7. Det var inte första gången, eftersom han redan 2008 meddelade att han planerade att ta farväl – ett farväl som visade sig bli utdraget eftersom han har fortsatt att både spela och ge ut skivor.
  8. Det är det ansedda förlaget Gallimard som planerar att ge ut texterna, skrivna av författaren och läkaren Louis–Ferdinand Céline i slutet av 1930–talet, och många kräver att utgivningen ska stoppas.
  9. Den hade han gärna sonat genom att ge ut vännens efterlämnade papper men inga papper hittades.
  10. Det firar Bonniers genom att ge ut berättelserna om fotografen och amatördetektiven Harry Friberg i digital utgåva.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ge ut är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spendera en synonym till ge ut. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.