genast

Genast är synonymt med med det samma och nu och kan beskrivas som ”omedelbart, ögonblickligen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av genast och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till genast

bums, direkt, i ett nafs, illa kvickt, med det samma, nu, omedelbar, omedelbart, omgående, på direkten, på en gång, på momangen, på stubben, på stubinen, ögonaböj, ögonblickligen

Motsatsord till genast

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till genast.

Vad betyder genast?

 1. omedelbart, ögonblickligen

Böjningar av genast

 1. genast

Exempel på hur ordet genast kan användas

 1. Kom genast hit!
 2. Sluta genast att vissla!

Exempel på hur ordet genast används i svenska tidningar

 1. Vi startade genast en utredning av fallet”, skriver klubben enligt New York Post.
 2. Ytterligare en åtgärd som genast införs är att restauranger måste begränsa sig till 20 gäster inomhus och 30 utomhus.
 3. När ungdomarna i la Banane (det sociala bostadsområdet intill) förstod att vi attackerades av rasister kom de genast.
 4. Organisationen uppmanar Hongkongs lokala styre att genast klargöra hur säkerhetslagen ska kunna tillämpas utan att bryta mot de konstitutionella rättighetsskydden i Basic Law.
 5. Samtliga användare med enheter som påverkas av CVE–2020–2021 uppmanas nu att genast uppdatera sina enheter för att säkra dessa.
 6. I Sverige rekommenderar arbetsgivarorganisationen Almega nu medarbetare som har varit i riskområden eller som har exponerats för smitta att genast meddela sin närmaste chef detta, för att ha en dialog.
 7. Sent på eftermiddagen kommer en man med snabba steg in i rummet och får genast allas uppmärksamhet.
 8. Om man kritiserar denna vackra nya ordning inom svensk sjukvård och i stället försöker problematisera kring digitaliserings– och valfrihetshetsen avfärdas man genast som bakåtsträvare och patienthatare.
 9. Inte för att man genast känner igen den.
 10. Flera hundra meter mark rasande ner i havet och området spärrades genast av.
 11. Här högtidlighålls inte endast Israels egen minnesdag för Förintelsen på våren, men sedan även i rask följd Minnesdagen över de Fallna Soldaterna och därpå genast Självständighetsdagen (då staten Israel utropades 1948).
 12. Efter att han under en jakt sköts ihjäl startade genast vilda spekulationer – låg hans bror bakom mordet?.
 13. Programledaren Kodjo Akolor tog genast till orda och förklarade att Sveriges Radio inte stod bakom angreppet på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
 14. Och ger sig genast ut på skattjakt.
 15. Gui Gonggyou berättar att han, när han kom till Sverige 2018 efter att han lämnat det så kallade kreditivbrevet till svenske konungen, genast försökte publicera en debattartikel i de största svenska dagstidningarna.
 16. Regimen i Teheran lovade genast att hämnas sin dödade general.
 17. Hon frågar sig på något ställe om varför hon inte bara är att betrakta som en vanlig ”fuckboy” men kommer genast på att ”även om det är jag som är svinet är det han som knullar mig”.
 18. När en kritiker beskrev serien ”som Seinfeld på crack” anammade tv–kanalen genast epitetet som seriens officiella tagline.
 19. I förtvivlan valde man att lita på Åsa Waldau och blev genast innesluten i varm gemenskap, berättar han.
 20. Händelsen fångas på film och hotar genast att sticka hela förorten i brand.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till genast är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är med det samma en synonym till genast. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.