genomdriva

Synonymer till genomdriva

effektuera, framtvinga, förverkliga, genomföra, prestera, realisera, tvinga igenom, utföra, uträtta, verkställa, åstadkomma

Motsatsord till genomdriva

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till genomdriva.

Vad betyder genomdriva?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur genomdriva används i svenska tidningar

  1. Reformerna syftar även till att genomdriva ett så kallat associeringsavtal med EU om bland annat ekonomiskt samarbete.
  2. Kabinpersonalen tilldelas med denna tolkning makten att genomdriva beslut från befälhavaren som aldrig uttalats – beslutet förutsätts finnas där som en implicit förutsättning för att kabinpersonalen ska kunna utföra sitt arbete.
  3. När Kina med diktaturens logik utnyttjar den frihet i öppna samhällen som man förnekar sina egna medborgare, så är syftet att i världen liksom i Kina genomdriva så mycket som möjligt av kommunistpartiets strävan efter makt och kontroll.
  4. Faleh al–Fayadh, ledare för den mäktiga paramilitära shiamuslimskt dominerade styrkan Hashed al–Shaabi, säger att styrkan är redo att genomdriva regeringens order för att stoppa ”en statskupp eller revolt”.
  5. Det är svårt att se hur de ska genomdriva det.
  6. Det blir alltså en grannlaga sak för Turkiets demokratiskt sinnade vänner, att förhålla sig till, särskilt om man beaktar det permanenta i regimförändringen, med endast kommande val som (teoretisk) möjlighet att (demokratiskt) genomdriva förändringar.
  7. Efter en utrönande fas som kan pågå flera månader så väntar de sig en regering som blir ett lappverk eller regerar i minoritet, där de bara kan genomdriva en policy där de har minsta gemensamma nämnare.
  8. Ett tänkbart scenario är att Telias koncernledning vill att den svenska teleoperatören ska genomdriva en konsolidering i Danmark genom ett bud på TDC, men det är oklart om styrelsen och huvudägaren staten stöder den strategin.
  9. Zuma har efter ett decennium av korruptionsskandaler blivit ett rejält sänke för det sargade regeringspartiet och ju fortare de kan bli av med den djupt impopuläre ledaren, desto större chans har Ramaphosa att genomdriva en nystart.
  10. – För att de har en dold politisk agenda och vill använda situationen till att genomdriva Svenskt ­Näringslivs krav på en inskränkning av konflikträtten, säger Torbjörn Johansson.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av genomdriva

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tvinga igenom en synonym till genomdriva. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.