Synonymer till genomdriver

Genomdriver kan beskrivas som ”tvingar fram, genomför, driver igenom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av genomdriver samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till genomdriver

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till genomdriver.

Vad är motsatsen till genomdriver?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till genomdriver.

Vad betyder genomdriver?

 1. tvingar fram, genomför, driver igenom

Hur böjs genomdriver?

 1. genomdrev
 2. genomdrevs
 3. genomdriv
 4. genomdriva
 5. genomdriven
 6. genomdrivens
 7. genomdriver
 8. genomdrivers
 9. genomdrivit
 10. genomdrivits
 11. genomdrivs

Hur kan ordet genomdriver användas?

Följande exempelmeningar visar hur genomdriver kan användas.

 1. facket genomdrev sina krav

Hur används ordet genomdriver i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet genomdriver används i vanlig text.

 1. Martin Althén har under sin tid på Securitas förvandlat it–organisationen från en lokal till en global verksamhet och genomdriver nu en transformation som hittills inneburit nya kollaborations–plattformar samt utrullningen av ett nytt intranät.
 2. Det är naivt att tro att härskarna i Moskva inte hade kunnat genomdriva förändringar med liknande resultat redan tidigare, om de valt andra strategier.
 3. En av hans första åtgärder var att genomdriva tillkomsten av ett rikstäckande system för tidiga upptäckter av skogsbränder.
 4. Med andra ord – offentliganställda chefstjänstemän är satta att genomdriva politiska beslut.
 5. År 1756 genomdrev bondeståndet i den svenska riksdagen ett kaffeförbud, närmast som hämnd för att de tre högre stånden hade förbjudit böndernas hembränning.
 6. Reformerna syftar även till att genomdriva ett så kallat associeringsavtal med EU om bland annat ekonomiskt samarbete.
 7. Kabinpersonalen tilldelas med denna tolkning makten att genomdriva beslut från befälhavaren som aldrig uttalats – beslutet förutsätts finnas där som en implicit förutsättning för att kabinpersonalen ska kunna utföra sitt arbete.
 8. När Kina med diktaturens logik utnyttjar den frihet i öppna samhällen som man förnekar sina egna medborgare, så är syftet att i världen liksom i Kina genomdriva så mycket som möjligt av kommunistpartiets strävan efter makt och kontroll.
 9. Vilken är den största förändringen ni genomdrivit under året?– Att väva in vårt befintliga hållbarhetsarbete i vårt erbjudande till kund.
 10. Faleh al–Fayadh, ledare för den mäktiga paramilitära shiamuslimskt dominerade styrkan Hashed al–Shaabi, säger att styrkan är redo att genomdriva regeringens order för att stoppa ”en statskupp eller revolt”.
 11. Det är svårt att se hur de ska genomdriva det.
 12. Det blir alltså en grannlaga sak för Turkiets demokratiskt sinnade vänner, att förhålla sig till, särskilt om man beaktar det permanenta i regimförändringen, med endast kommande val som (teoretisk) möjlighet att (demokratiskt) genomdriva förändringar.
 13. Efter en utrönande fas som kan pågå flera månader så väntar de sig en regering som blir ett lappverk eller regerar i minoritet, där de bara kan genomdriva en policy där de har minsta gemensamma nämnare.
 14. Socialdemokraterna vred upp oppositionsvolymen på max när utbildningsminister Jan Björklund (L) genomdrev att yrkesprogrammen på gymnasiet skulle få fler yrkestimmar och färre lektioner i de ämnen som ger allmän högskolebehörighet.
 15. Likaså har förtrycket mot och exkluderingen av icke–vita människor genomdrivits och normaliserats sedan kolonialismen.
 16. Redaktionens medarbetare krävde och genomdrev större inflytande, inte minst över chefstillsättningar.
 17. Ett tänkbart scenario är att Telias koncernledning vill att den svenska teleoperatören ska genomdriva en konsolidering i Danmark genom ett bud på TDC, men det är oklart om styrelsen och huvudägaren staten stöder den strategin.
 18. Han ansågs vara en favorit och är bland annat omtyckt för att ha genomdrivit reformer som minskat den stora ojämlikheten i landet.
 19. Zuma har efter ett decennium av korruptionsskandaler blivit ett rejält sänke för det sargade regeringspartiet och ju fortare de kan bli av med den djupt impopuläre ledaren, desto större chans har Ramaphosa att genomdriva en nystart.
 20. – För att de har en dold politisk agenda och vill använda situationen till att genomdriva Svenskt ­Näringslivs krav på en inskränkning av konflikträtten, säger Torbjörn Johansson.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?