genomför

Genomför kan beskrivas som ”utför, realiserar ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av genomför och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till genomför

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till genomför.

Motsatsord till genomför

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till genomför.

Vad betyder genomför?

 1. utför, realiserar 

Exempel på hur ordet genomför kan användas

 1. de lyckades genomföra programmet enligt schemat

Exempel på hur ordet genomför används i svenska tidningar

 1. Det kan dröja upp mot en vecka innan flera av de primärval som genomfördes i tisdags är avgjorda.
 2. Polisen genomför även dörrknackningar och ytterligare förhör.
 3. I Norge tog det digitaliseringsmyndigheten 2–3 veckor att genomföra integreringen, och man måste förstås göra mindre förändringar av användargränssnittet på sin sajt, säger Mathias Folchi.
 4. En undersökning genomförd av säkerhetsföretaget Sophos visar att en ny sorts nätfiskeattack börjat riktas mot hemsideägare, rapporterar Bleeping Computer.
 5. Det här är ett respektlöst sätt att visa att man inte hedrar januariavtalet när man gång på gång underkänner det viktiga arbete som hennes partikamrat Ylva Johansson bidrog till att genomföra, säger Gulan Avci.
 6. Lagen som delstaten Louisiana stiftat krävde att läkare som genomför aborter får ett särskilt tillstånd från ett sjukhus, som inte får ligga längre bort än fem kilometer från abortkliniken.
 7. Landets författningsdomstol slog i februari fast att valet i maj i fjol inte genomfördes på ett korrekt sätt och att ett nytt val skulle hållas.
 8. Hur branden startat är ännu oklart, och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning.
 9. Utmaningen att med kraft och i tillräckligt tempo genomföra arbetet för att nå ett klimatneutralt Sverigetill 2045 står kvar.
 10. Fortum har tidigare genomfört flera projekt om förbrukningsflexibilitet, som innebär att elkunder flyttar sin elanvändning i tid för elsystemets skull, bland annat i 100 hushåll i Stockholm med eldrivna varmvattenberedare.
 11. Pengarna räcker till att genomföra omkring 40 procent av försvarsberedningens förslag och det är vad ÖB måste utgå från.
 12. Det är fjärde året i rad som undersökningen genomförs.
 13. Mannens uppträdande fick polisen att reagera och en husrannsakan genomfördes i en av lägenheterna som mannen hade nycklar till.
 14. Men han noterar att det som vissa aktivister förespråkar, nämligen att polisens resurser minskas till förmån för exempelvis sociala och våldsförebyggande insatser, kan vara intressant – om det går att genomföra effektivt.
 15. En talesperson för regeringen anklagar STC för att ha genomfört en "fullfjädrad kupp" på ön och uppger att separatisterna riktat in sig på statliga institutioner och gjort tillslag mot militära platser och regeringsbyggnader.
 16. I augusti 2017 genomfördes efter beslut av Maduro ett omstritt val till en ny lagstiftande församling med mandat att skriva om grundlagen.
 17. Rörelsen förflyttade sig till Kongo–Kinshasa 1995 där den regelbundet genomför massakrer på civila.
 18. Sent på lördagskvällen genomfördes en husrannsakan mot vad som tros vara den misstänktes bostad i Reading, rapporterar The Guardian.
 19. Situationen ska ha uppstått efter midnatt då polisen genomförde drogkontroller i stadens centrum.
 20. En president ska även bara kunna sitta två mandatperioder, men en skrivning som innebär att tidigare mandatperioder "nollas" när lagändringen genomförs innebär att Putin kan ställa upp igen.
 21. Mellan 2009 och 2017 genomfördes 15 räddningsaktioner där bussen var målet för de undsatta.
 22. I februari genomförde Novus en undersökning om svenskarnas attityder till invandring, på uppdrag av Rädda Barnen.
 23. Myndigheterna genomför nu smittspårning på alla som har befunnit sig på samma flygplan som mannen.
 24. På onsdagskvällen meddelade grundskoleförvaltningen att den interna revision man genomfört nu är färdig.
 25. Undersökningen genomfördes den 2–4 juni 2020 med 1 121 svarande.
 26. "Om det är viruset eller immunsvaret som står för hjärnskadan är i dagsläget oklart och mer forskning behövs", säger Henrik Zetterberg, vars forskarlag vid Sahlgrenska akademin genomförde undersökningen, i ett pressmeddelande.
 27. Drygt 600 000 operationer genomförs i Sverige årligen, men i år ser det alltså ut att bli betydligt färre.
 28. Då är förhoppningen att aktieägarna ska godkänna en nyemission, efter att bolaget nyligen genomfört en skuldrekonstruktion på 12,7 miljarder norska kronor.
 29. I många år har organisationen genomfört mätningar och kartläggningar av rasismens och diskrimineringens utbredning i den brittiska fotbollen.
 30. Min bedömning är att vi av hänsyn till alla inblandade inte kommer att kunna genomföra produktionen på det sätt som vi önskar”, skriver programmets exekutiva producent Lotta Edvardsson i ett mejl till DN.
 31. De flesta protesterna genomfördes utan våldsamheter, men enligt Röda korset skadades över 120 personer i Tripoli där polisen använde gummiklädda kulor för att skingra folk.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till genomför är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.