genomförande

Synonymer till genomförande

utförande

Motsatsord till genomförande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till genomförande.

Vad betyder genomförande?

 1. det att genomföra

Exempel på hur genomförande används i svenska tidningar

 1. Det här är rent ut sagt för jävligt, Roger Pettersson, generalsekreterare för World Animal Protection Sverige och ledamot i regeringens råd för genomförandet av livsmedelsstrategin skräder inte orden efter att ha sett kvällens Uppdrag Granskning.
 2. – Vi driver projektet i mångt och mycket själva vad gäller planering och genomförande, men med viss handledning av en tidigare trainee.
 3. ”Ett fullständigt genomförande av kärnenergiavtalet är nu viktigare än någonsin för regional stabilitet och global säkerhet.
 4. Ett krav handlar om tidsplanen, där M och KD kräver ”en realistisk tidsplan” för reformens genomförande.
 5. Grovt förenklat kan man säga att resultatet av en lyckad transformation beror på kvalitén i den tekniska lösningen man vill införa, kompetensen hos den genomförande organisationen, och slutligen acceptansen hos den mottagande parten.
 6. Såvida det inte är extremt väder som hotar matchens genomförande, så måste alla vara överens för att man ska få stänga taket.
 7. Med denna förändring vill vi både utveckla bolagets strategi och accelerera tempot i genomförandet.
 8. Just nu i Chile, 30 år efter demokratins införande, 46 år efter den USA–stödda militärkuppens genomförande så skriver folk listor med drömmar på gatorna.
 9. Alliansens reformer efter valsegern 2006 är ett perfekt exempel på tidigt genomförande i ett fördelaktigt ekonomiskt klimat och med kompenserande åtgärder.
 10. I mars röstade EU–parlamentet för att den obligatoriska sommartiden avskaffas, men genomförandet har skjutits till 2021.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av genomförande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utförande en synonym till genomförande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.