Synonymer till gestaltning

Vi känner till 6 synonymer till gestaltning. Ordet gestaltning är en synonym till tolkning och illustration och kan beskrivas som ”handlingen att gestalta någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gestaltning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till gestaltning

 1. avbildning
 2. form
 3. illustration
 4. målning
 5. porträtt
 6. tolkning

Vilka ord betyder nästan samma sak som gestaltning?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till gestaltning. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. avbild

Vad är motsatsen till gestaltning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gestaltning.

Vad betyder gestaltning?

 1. handlingen att gestalta någon eller något

Hur böjs gestaltning?

 1. gestaltning
 2. gestaltningar
 3. gestaltningarna
 4. gestaltningarnas
 5. gestaltningars
 6. gestaltningen
 7. gestaltningens
 8. gestaltnings

Hur kan ordet gestaltning användas?

Följande exempelmeningar visar hur gestaltning kan användas.

 1. litterär gestaltning
 2. konstnärlig gestaltning

Hur används ordet gestaltning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet gestaltning används i vanlig text.

 1. Det är en skickligt konstruerad intrig med många trådar och högt tempo, och kanske är det därför gestaltningen haltar.
 2. Den övergripande arkitektoniska gestaltningen rör cirka 150 000 kvadratmeter ny bebyggelse främst på överdäckningarna, och Jernhusen uppger att fullt utbyggt handlar det om ett projekt för 20–25 miljarder kronor.
 3. Till den sistnämnda kategorin hör gestaltningen av Mariatorgets tunnelbanestation 1961, gjord tillsammans med arkitekten Kjell Abramson.
 4. Skulpturen är för honom ett exempel på en stereotyp gestaltning av en svart man.
 5. Framför allt de större stationerna fick monumental gestaltning.
 6. Även här bygger gestaltningen på variationer i den upprepande gesten.
 7. Skräck i konstnärlig gestaltning, som underhållande bearbetning av fasor och fobier, har en lång tradition.
 8. När det kommer till gestaltning känns Model H som att designteamet har plockat delar från bilar som de tycker om.
 9. Vad det nu är för en chef i en bransch som kräver ständig uppdatering även på kvällstid, både vad gäller de egna medarbetarnas gestaltningar på scenen, och konkurrenternas dito.
 10. Till en början finns risken att som läsare börja notera korrekturfel, men de märkliga vridningarna i replikerna visar sig snart vara en gestaltning av Michkas allt lösare grepp om tillvaron och språket.
 11. Det är en plågsam gestaltning av en kultursfär som älskar idén om fetischen men som samtidigt blir nervös när den står livs levande på en scen.
 12. Det stavas närvaro, tajming, betoning och gestaltning.
 13. Elisabeth Ohlson Wallin har gjort starka, viktiga och värdefulla gestaltningar av det kristna evangeliet med hög konstnärlig kvalitet.
 14. Det är en vision som i solisten Gyula Orendts bärande gestaltning stiger i intensitet tills allt exploderar i ett våldsamt crescendo, följt av en smärtsam längtan tillbaka till visionen.
 15. Jag kan inte låta bli att uppfatta tonsättarens gestaltning som svart ironi.
 16. För språket, gestaltningen och den politiska udden.
 17. Det avgörande var en teknisk revolution med lika genomgripande betydelse för människors liv och samhällets gestaltning som den som under 1800–talet utgick från industrin.
 18. ”Metoo–puman”, som den kallas i folkmun, är resultatet av kulturnämndens beslut 2018 om upphandling av offentlig gestaltning av ett metoo–monument på Rådhustorget.
 19. – Jag tycker att det är viktigt att vi har enprocents–regeln, att en procent av kostnaden för nybyggnation av offentliga byggnader avsätts för konstnärlig gestaltning.
 20. Faderns alltför tidiga bortgång var naturligtvis en stor förlust och en chock vilket kom att prägla Maj konstnärliga gestaltning.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tolkning en synonym till gestaltning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?