Synonymer till givit

Se även ger

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av givit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till givit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till givit.

Vad är motsatsen till givit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till givit.

Vad betyder givit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av givit.

Hur böjs givit?

 1. givit

Hur kan ordet givit användas?

Det saknas exempel på hur givit kan användas.

Hur används ordet givit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet givit används i vanlig text.

 1. De har givit upphov till en lönsam ekoturismindustri i regionen.
 2. En självstyrelse som givit det åländska folket rätt till självbestämmande och som medfört att Finland inom sina landgränser har två lagstiftande parlament – Finlands riksdag och Ålands lagting.
 3. Även om ordet kärlek i stort sett inte förekommer i försöksprotokoll och vetenskapliga tidskrifter har de senaste femtio åren givit Bowlby rätt.
 4. Belgien har hittills givit 40 000 doser av Janssens vaccin till befolkningen.
 5. Viktiga forskningsgenombrott har givit oss Big Bang–teorin och standardmodellen för partikelfysik.
 6. Ett flertal debattartiklar har också skrivits och ett antal tongivande ledarskribenter har givit förslaget sitt stöd.
 7. Har givit ut skivor med egna tolkningar av svensk folkmusik och samarbetat med Beppe Wolgers, Ola Magnell och The Ark.
 8. Hon skriver också återkommande krönior i Dagens ETC och har givit ut boken ”Bögtjejen” som handlar om en tonårings resa från att komma ut som bög till att efter hormonbehandling och kirurgi leva ett liv som kvinna.
 9. Lokala myndigheter har nu, efter tio års utvärdering, givit klartecken för en plan att släppa ut över 750 miljoner genmodifierade myggor i Florida Keys under 2021 och 2022, rapporterar CNN.
 10. Bilder från uteserveringar där människor sitter axel mot axel och folksamlingar på picknickfiltar i parker har givit upphov till ilskna reaktioner.
 11. Och vi har inte mätt igen för att se om de givit någon effekt, säger hon.
 12. – Han har inte givit oss något val, motiverade hon Demokraternas beslut att driva en riksrättsprocess.
 13. Hemma mot Norwich blev det bara 1–1 efter att finländske succéanfallaren Teemu Pukki givit bortalaget ledningen.
 14. Därtill bör sägas att Strömbäck är en aktiv debattör just i invandringsfrågan och har givit ut boken ”Utan invandring stannar Sverige” (2016) som är mer av ett debattinlägg för en generös invandringspolitik, än en forskningssammanställning.
 15. De flesta kakor vi hittade placerades dessutom i vår dator innan vi hade givit vårt samtycke, säger Frederike Kaltheuner.
 16. Hela upplevelsen har givit henne skäl att tänka över sin karriär.
 17. Det värsta är att det inte givit mig någonting.
 18. Sökinsatserna har ännu inte givit resultat.
 19. – Det som utmärker de här brotten är att de har givit sig på personer som har svårt att värja sig och framför allt äldre kvinnor.
 20. Anders Andréasson har avböjt att kommentera processen i nuläget och hänvisar till svar han givit i andra intervjuer i samband med att stämningen lämnades in.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?