gjord

Se även gör.

Gjord är synonymt med klar och konstruerad och kan bland annat beskrivas som ”perfektparticip av göra; som har gjorts”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gjord och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till gjord

Dan, dan, klar, konstruerad

Motsatsord till gjord

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gjord.

Vad betyder gjord?

 1. perfektparticip av göra; som har gjorts
 2. bälte, rem, gördel

Exempel på hur ordet gjord kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet gjord används i svenska tidningar

 1. Vi har fortfarande inte gjort några sådana beräkningar, säger Jan Johansson.
 2. En rad demokrat–guvernörer, senast Gavin Newsom i Kalifornien, har gjort dem obligatoriska i sina delstater vilket republikanska guvernörer i regel låtit bli.
 3. ”Coronakrisen har gjort att det är färre som har pengar att investera.
 4. Har gjort Green new deal till sin signaturfråga och har starkt stöd från bland andra Sunrise movement.
 5. En ytterligare dimension till att hatet blossat upp mot just honom tror Jan Jönsson kan vara att han så tydligt tagit ställning mot främlingsfientlighet samt gjort klart att han aldrig någonsin tänker ingå i ett samarbete med Sverigedemokraterna.
 6. ”Precis som alla delar av underhållningsindustrin, är livemusiken stolt över att ha gjort vår del i den nationella ansträngningen att minska spridningen av coronaviruset och att hålla människor säkra.
 7. Vårdutvecklingsregionrådet Ella Bohlin (KD) framhåller att Stockholm byggt ut testningen och gjort smittspårningsinsatser inom geriatriken.
 8. Jag trodde aldrig att situationen skulle eskalera på det sättet som den gjort.
 9. – Initiala förhör är gjorda, men ingen kan redogöra för händelseförloppet.
 10. Nederländernas myndighet för folkhälsa och miljö (RIVM) har analyserat informationen från de nordiska länderna, gjort beräkningar om var strålningskällan kan ligga och pekar ut de västra delarna av Ryssland.
 11. Efter härdsmältorna i japanska Fukushima 2011 höjdes röster om att stänga ner anläggningen och president François Hollandes gav ett löfte om att få det gjort.
 12. Klockorna är gjorda i 18 karats guld med safirglas.
 13. En syntetisk diamant är en konstgjord produkt gjord för att efterlikna en naturlig diamant.
 14. När det väl är gjort kan man sedan låsa upp och köra iväg sin bil.
 15. Bronsskulpturen på bilden, gjord av Peter Linde, står vid Järla gård i Nacka.
 16. En rad mindre jordskalv har dessutom inträffat i sydvästra Island under våren, vilket har gjort att landet har höjt sin beredskap.
 17. Det de australiensiska forskarna gjort är att sätta en fotoelektrod i tandem med den senaste perovskitsolcellstekniken.
 18. Men Ibrahimovic, som gjort tre mål på sina åtta spelade ligamatcher i år, fullföljer alltså säsongen i Italien.
 19. Men i de områden i Sverige som klassas som utsatta är synen på polisens arbete på tydlig uppgång, enligt en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av Stiftelsen The Global Village.
 20. Mjällby inledde säsongen med två raka förluster och noll gjorda mål mot Malmö FF och Falkenberg.
 21. – Regeringen har gjort en sammanvägd bedömning av detta och anser att de lättnader i restriktioner som faktiskt förekommit inför sommaren får räcka.
 22. En talesperson för regeringen anklagar STC för att ha genomfört en "fullfjädrad kupp" på ön och uppger att separatisterna riktat in sig på statliga institutioner och gjort tillslag mot militära platser och regeringsbyggnader.
 23. – Det här är bland det roligaste jag gjort.
 24. – Jag har gjort mer för svarta under fyra år än vad Joe Biden har gjort under 47 år, sade han.
 25. I början av april sade han vid en presskonferens att USA kanske skulle haft två miljoner döda om de gjort som Sverige.
 26. I Belgrad säger den 58–årige maskiningenjören Radojko Sovrlic att presidenten gjort mycket för landet.
 27. Flera amerikanska delstater och städer, däribland New York, har gjort minnesdagen till en ledig dag.
 28. – Krisen har gjort att avgörande delar har kommit fram i ljuset och vi kommer att åtgärda dem, sade ministern i en tv–intervju i Rai.
 29. Om jag på något sätt har varit med om att bidra till att människor får upp ögonen för orättvisorna mellan könen och hur sexualbrottsoffer blir behandlade, så har jag gjort en ärofull insats.
 30. Enligt Australiens statistikmyndighet ABS hade arbetslösheten troligtvis legat runt 11,3 procent om man inte hade infört ett statligt lönesubventionssystem som har gjort att människor i högre utsträckning har kunna behålla sina anställningar.
 31. Hälften av dem hade gjort tidigare självmordsförsök, men bara nio procent hade identifierats med hög suicidrisk.
 32. ”Sedan är det givetvis TV4 som fattar sina egna beslut, och när vi gjort en samlad bedömning och även hunnit pratat med honom återkom vi med vårt besked.
 33. Att de båda är förtjusta i varandra har ingen av dem gjort någon hemlighet av, och TV4–doktorn berättade nyligen i en intervju att telefonen går varm mellan dem.
 34. De lyfter fram någonting som jag gjort bra och det är väldigt kul.
 35. Linköping meddelar på sin hemsida att man gjort klart med Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu.
 36. Det är på något sätt min mening med lidandet, att jag gjort något produktivt av all skit.
 37. Nordkoreas utrikesminister har också gjort klart att landet nu kommer att bygga upp en ”mer tillförlitlig” militär styrka för att kunna svara mot det hot man anser att USA utgör, skriver Korea Herald.
 38. Och vi vet sedan tidigare att Elon Musk är en man som får en hel del gjort.
 39. – Nu i december, när barnen inte var med mig, och det var väldigt tungt igen, tittade jag på en film som tidigare gjort mig glad varje kväll, klassiker som ”Semestersabotören” och ”Det våras för sheriffen”.
 40. När Marjukka Mäkelä och hennes kollegor gick igenom forskningen upptäckte de att de flesta översiktsstudier inte hade gjort skillnad på munskydd inom hemmet, sjukvården eller på offentliga platser.
 41. – Vi skriver oftast utifrån vad vi har gjort med patienten, det kan vara morgontvätt, att vi borstat tänderna, vänt på dem, bytt lakan eller varit på undersökningar.
 42. Jag måste ha gjort det bra, för de har fortsatt att be mig.
 43. Ofta ger de sken av att komma från etablerade medier och lockar med tv–kändisar och idrottsstjärnor som påstås ha gjort stora vinster.
 44. Det är svårt att dra för långtgående slutsatser av den enkätundersökning som WSP har gjort, menar Daniel Firth.
 45. Hon är en av sin generations mest framgångsrika historiker, hennes senaste bok ”These truths” (2018) är en 900–sidig USA–historia som gjort succé hos både kritiker och läsare.
 46. – Hon har liksom gjort en egen resa och har skinn på näsan och klarar sig själv.
 47. Vi har gjort allt vi kan, säger butikschefen till UNT.
 48. ”Allround mittfältare som gjort tre säsonger i MLS.
 49. Jag jagar ingen karriär längre, om jag nu någonsin har gjort det.
 50. Den murande roboten från Perth såg dagens ljus för ett antal år sedan, men nu har Fastbricks Robotics gjort programvaruuppdateringar som ökar tempot, till en nivå som gör Hadrian X till en kommersiellt gångbar produkt.
 51. Om själva eventet uppmanar Sony tittare att använda sig av hörlurar, för att man har ”gjort några riktigt coola ljudjobb”, vilka kan vara svårare att uppfatta med högtalarna i till exempel en pc.
 52. I polisens olycksstatistik i USA ligger personliga misstag gjorda av föraren bakom 90 procent av incidenterna enligt IIHS.
 53. Inneslutningen av föraren – bilens monocoque – är tillverkad av en komposit gjord på kolfiber, aramid och biofiber.
 54. Men det ser inte ut att vara företagets sista konsol – som rykten gjort gällande.
 55. Även i Sverige arbetar branschen för att förändra definitionen av en mässa på ett liknande sätt som Tyskland och nu även Danmark och Norge har gjort.
 56. Forskare vid Johns Hopkins–universitetet har gjort det möjligt att följa det nya coronavirusets geografiska spridning globalt via en karta på nätet.
 57. Anledningen till den förlängda supporten är den pågående pandemin som gjort det svårt för många företag att redan nu påbörja processen med att uppgradera till Vsphere 7.
 58. Undersökningen är gjord i april bland 1000 anställda i amerikanska bolag, varav 223 i it–sektorn.
 59. Zdnet har gjort en genomgång av en del av den mjuk– och hårdvara som Spacex använder sig av vid driften av sin Crew Dragon–kapsel och Falcon 9–raket som nyligen tog Nasas astronauter Bob Behnken och Doug Hurley till Internationella rymdstationen, ISS.
 60. Utifrån det ska sedan mjukvaran utvecklas för att i nästa fas användas skarpt enligt en utredning som rättsavdelningen vid Polisens nationella operativa avdelning gjort med anledning av det planerade testet och som Computer Sweden tidigare tagit del av.
 61. I en ny antologi diskuterar 18 forskare vad det är som har gjort arbetarlitteraturen så stark i Sverige.
 62. Omar menar att hennes anmärkningsvärda resa har gjort henne ”medkännande” och ”optimistisk”, och att de tidiga trauman som hon upplevt gjort att hon blivit sällsynt orädd.
 63. Stefan Adamsson har arbetat med människohandel i 14 år – och menar att flytten från gatan till nätet har gjort det både lättare och svårare för polisen.
 64. Fast å andra sidan har de bara gjort det miljoner och åter miljoner unga män och kvinnor gjort före dem.
 65. Hon lägger till att även militär och säkerhetsstyrkor begått mord och gjort sig skyldiga till sexuellt våld.
 66. Då hade Österrike tagit bort alla sina kontroller, vilket Slovakien ännu inte gjort.
 67. Anna Lindstedt hade inte heller gjort någon riskbedömning när hon presenterade Angela Gui för männen, anser Henrik Olin.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gjord är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är klar en synonym till gjord. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?