Synonymer till gjorde

Se även gör

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gjorde samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till gjorde

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gjorde.

Vad är motsatsen till gjorde?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gjorde.

Vad betyder gjorde?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av gjorde.

Hur böjs gjorde?

 1. gjorde

Hur kan ordet gjorde användas?

Det saknas exempel på hur gjorde kan användas.

Hur används ordet gjorde i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet gjorde används i vanlig text.

 1. Man ligger och funderar på vad man kunde gjort bättre och varför man inte gjorde annorlunda, säger Patrick Russell och erkänner att det varit extra tufft med tankarna när sambon Kelsey varit bortrest.
 2. Ett mer gammeldags tidsfördriv gjorde comeback i mitten av maj då New York tillät drive in–biografer.
 3. Emil Forsberg gjorde sitt andra mål för säsongen när han iskallt skickade in 4–0 på straff efter timmens spel.
 4. – Det Kina gjorde var en oundviklig vedergällning, konstaterar Börje Ljunggren, författare och tidigare ambassadör i Peking till TT.
 5. Det handlade om att Kriminalvården hade upptäckt att dess system för pengatransaktioner hade brister som gjorde att den inte höll sig inom penningtvättslagstiftningen.
 6. Malmö FF gjorde processen kort med nästjumbon Örebro.
 7. Hon hade assistans alla dygnets timmar och många människor runt henne gjorde sitt yttersta för henne.
 8. Hamasmedlemmar gjorde med jämna mellanrum räder mot hans hem och letade efter honom, efter att han publicerat de konstnärliga videor han brukade spela in.
 9. De hierarkiska ungdomsförbunden gjorde också sitt till för att dämpa rådens entusiasm över att faktiskt få vara med och bestämma, att flickskolorna stod utanför rörelsen bidrog också.
 10. Enligt Broman var det precis en sådan förflyttning som skedde från Brunnsparken, som gjorde att även Järntorget togs upp som Lov 3–område.
 11. – När jag började odla gjorde jag som alla andra, grävde och gödslade.
 12. – Vår jurist kontaktade ­aktören och gjorde väldigt klart att det är att betrakta som varumärkesintrång.
 13. När flyktingkrisen slog till 2015 så tillhandahöll Jan Emanuel boenden för ensamkommande och gjorde då tack vare svenska staten en vinst på uppemot 60 miljoner kronor.
 14. Det gjorde att polisen snabbt kunna ringa in misstänkta mördare och tänkbara motiv, enligt tidningen.
 15. Ryska medier visar Maria Kolesnikova som ler mot kamerorna och formar händerna som ett hjärta i rättssalen, vilket hon även ofta gjorde under protesterna.
 16. – När sjuksköterskorna la dem tillsammans för första gången efter operationen kollade de på varandra, gjorde lite ljud och kände försiktigt på varandra.
 17. Liza, som undervisade på universitetet, ”vägar att vara rädd”, trots att hennes politiska engagemang gjorde att hon fick sparken och aldrig mer kan hoppas på ett jobb i den offentliga sektorn.
 18. Mer specifikt var de skogssamer, något som till en början gjorde Mats besviken.
 19. – Jag vill ha en förklaring till hur en domstol som säger sig följa lagens bokstav och inte anklagas för att ha gjort fel kan besluta som den gjorde.
 20. Hur det än står till med Akhundzadas hälsa så har han aldrig kunnat styra lika auktoritärt som mulla Omar gjorde 1996–2001, utan har varit tvungen att söka konsensuslösningar med ledarskaps­rådet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?