gjort

Se även gör.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gjort och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till gjort

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gjort.

Motsatsord till gjort

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gjort.

Vad betyder gjort?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av gjort.

Böjningar av gjort

 1. gjort

Exempel på hur ordet gjort kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet gjort används i svenska tidningar

 1. – När man har gjort upp en lista med åtgärder bör chefen prioritera de åtgärder som tillför mest värde.
 2. – Den här utfrågningen har gjort klart för mig att de här bolagen har ett monopol i dag.
 3. Microsoft har gjort i ordning en ny landningssida som riktar sig till utvecklare som använder Windows för att arbete med cross–platform–utvecklingsverktyg så som Node.
 4. – Vår strategi har gjort att vi kunnat undvika att överbelasta sjukvården.
 5. Det har den inte gjort, säger miljö– och trafikborgarrådet Arild Hermstad till Dagbladet.
 6. Vad är ni gjort för att corona–anpassa verksamheten?.
 7. Sedan levererar han en av de eleganta och citatvänliga analyser, som gjort honom till en eftertraktad internationell auktoritet när stora svepande frågor som ”Europas Framtid” och ”Demokratins Utmaningar” ska dissekeras.
 8. – Vi har gjort en del fynd.
 9. I ett Sverige där decentralisering, fragmentering och privatisering har gått så långt som det har gjort, och där ”ansvarsprincipen” råder, är det lätt att skylla ifrån sig.
 10. Men då jag förstod att jag hade gjort något som inte uppskattades och hen gjorde något som skrämde mig och som jag inte alls kunde hantera.
 11. Eftersom 12–åringen inte gjort något utfall med den som han enligt den minderårige bar, har det heller inte varit ett tillåtet våld för honom att sticka med kniv mot 12–åringens hals.
 12. Familjen har gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.
 13. Enligt statistikföretaget Opta har han aldrig tidigare gjort ett snabbare mål i den italienska ligafotbollen.
 14. – Vårt rättssystem bygger på att man straffas för något som man har gjort, inte för vem man är eller för något man skulle kunna göra i framtiden.
 15. Jag har gjort ett jobb som förhoppningsvis underlättar de processer som ligger framför oss mer än att vara någon talesperson för sport–herr, sa Wesström om den kritik han fått för att han hållit en låg profil.
 16. Om vi behöver fortsätta leva så som vi gjort under våren, vad kan det få för konsekvenser för den svenska folkhälsan på ett större plan?.
 17. Jag har nog spelat mer tennis än vad han har gjort så det kändes bra.
 18. Tingsrätten anser att det inte finns tillräcklig bevisning för att kvinnan ska ha gjort sig skyldig till varken mord eller synnerligen grov misshandel.
 19. I år har det gått tyngre för 25–åringen, som mäktat med tre mål på tio matcher, och nu kan han ha gjort sin sista match i den grönvita tröjan.
 20. – Grannarna kan till exempel klippa ens gräsmatta, lägga hushållssopor i sopkärlen då man är bortrest och gå en runda i trädgården och se om det är något som ligger framme som inte gjort det tidigare.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gjort är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.