gjort

Se gör

Synonymer till gjort

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gjort.

Motsatsord till gjort

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gjort.

Vad betyder gjort?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur gjort används i svenska tidningar

  1. Den demokratiske presidentkandidaten Michael Bloomberg, miljardär och tidigare borgmästare i New York, har gjort klimatet till en av sina profilfrågor.
  2. Beskedet om Marie Fredrikssons död har tagit hårt på Jonas Åkerlund, som har gjort majoriteten av Roxettes älskade musikvideos.
  3. – Det jag, den här rörelsen och många andra har gjort är att skapa allmänbildning och försöka få folk att första hur akut läget är och sätta press på makthavare.
  4. ”Ni har gjort bort er och kommer förlora kunder och pengar”, skriver en annan.
  5. Anders Nilsson, vd för Tele 2–koncernen, säger i pressmeddelandet från Com Hem/Tele2 att det gjort vad de kan för att hitta ett avtal.
  6. – Vi har gjort vissa iakttagelser på olika platser och därför spärrat av vissa delar av ett friluftsområde, vi hoppas kunna hitta spår och teknisk bevisning där, säger Ola Österling.
  7. Marie Fredrikssons röst är det som gjort henne så framgångsrik och unik menar musikjournalisten Per Sinding–Larsen som följde henne under hela karriären.
  8. Vad Apple har gjort, och vad många knappt vågade hoppas på, är att ta fram en riktig torndator med rejäla expansionsmöjligheter.
  9. I minst 30 kommuner har skolorna gjort orosanmälningar till socialtjänsten efter misstankar om att elever har förts utomlands.
  10. Vårdkrisen har gjort NHS till en stor valfråga.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av gjort

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.