gladeligen

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gladeligen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till gladeligen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till gladeligen.

Motsatsord till gladeligen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gladeligen.

Vad betyder gladeligen?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av gladeligen.

Böjningar av gladeligen

  1. gladeligen

Exempel på hur ordet gladeligen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet gladeligen används i svenska tidningar

  1. Social distansering förändrar människors vardag och mycket av det vi tvingas till nu kommer vi gladeligen att slippa när vi får.
  2. Om du var i rummet just nu, skulle jag gladeligen örfila dig”.
  3. Ondsinta myndigheter och lömska tjänstemän samarbetar gladeligen med frimurare, utomjordingar och kommunister för att lägga beslag på den lilla frihet som återstår för den vanliga amerikanen.
  4. Remvig påpekar samtidigt att svenskarna gladeligen åker till andra, politiskt tveksamma, länder.
  5. Jag är inte som Centerledaren Annie Lööf som gladeligen reser till Florida med familjen på jullovet, förvissad om att det nuvarande flygbränslet inom kort ska ersättas med biobränsle.
  6. Idag kan folk gladeligen släppa en stor Coca–plastflaska eller annan stor eller liten godis– plastförpackning precis där den blev tömd.
  7. Men Becca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) och resten av det brokiga gänget är sig lika och eftersom livet utanför skolans trygga famn är tuffare än de kanske tänkt sig hoppar de gladeligen på möjligheten till en återträff med det gamla gänget.
  8. Jag skulle gladeligen göra ett nytt försök att lära mig algebrahelvetet, anteckna överdrivet många detaljer om någon historisk nyckelperson och stirra på läxorna som bildar berg på mitt skrivbord.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till gladeligen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.