Synonymer till glidit

Se även glider

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av glidit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till glidit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till glidit.

Vad är motsatsen till glidit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till glidit.

Vad betyder glidit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av glidit.

Hur kan ordet glidit användas?

Det saknas exempel på hur glidit kan användas.

Hur används ordet glidit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet glidit används i vanlig text.

 1. Från att framför allt ha varit en debatt mellan liberaler och socialister har den glidit över till en debatt mellan liberaler och konservativa.
 2. Moderaterna och Republikanerna är gamla vänner som har glidit isär, vilket började redan när den mittenvinklade Moderatledaren Fredrik Reinfeldt valde att stödja Demokraternas presidentkandidat Barack Obama.
 3. En buss med chauffören och tjugo tonåringar ombord har glidit av vägen norr om Umeå och lagt sig på sidan i diket med dörrarna mot marken.
 4. Om fartyget rört sig eller jord glidit under grävmaskinerna hade vi dött, säger föraren Abdullah Abdel–Gawad till DN.
 5. Sedan 2010–talet har det allt mer glidit över till suvar och när XC40 introducerades 2017 innebar den lite av ett paradigmskifte.
 6. – Bilarna har glidit in i varandra, men det är bara plåtskador, sa Urban Samuelsson.
 7. – Bussen har glidit ner i ett dike i låg hastighet.
 8. Det är överraskande hur många som använder sin dyrköpta väska som uppsamlingsplats för öppnade chokladkakor, läckande kulspetspennor, använda servetter eller ett läppstift som glidit upp av misstag.
 9. – När de påbörjat start har det glidit av banan och därför står det delvis utanför banan nu, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.
 10. Han hävdar att S glidit så långt åt höger att det inte längre är ett vänsterparti och drar slutsatsen att V kan växa i politikens vänstra kant.
 11. Liz Justus tycker att skulden för den ökade polariseringen i USA i första hand vilar på Demokraterna, som dels tar avstånd från precis allt som Trump gör, dels har glidit för långt vänsterut.
 12. Turkiet hör till de länder som glidit utför snabbast.
 13. Romanen kan göra skenbara utvikningar och återkomma till teman som den glidit bort från hundratals sidor tidigare.
 14. Medan Miljöpartiet krisar och förtroendet sviktar för språkrören har den gänglige och kostymprydde stockholmaren glidit fram lite i skuggan av de gröna konvulsionerna.
 15. En kille kliver inte av med hjärnskakning efter att någon har glidit in tacklingen mot honom, sa Ridderwall till TT.
 16. Ett annat svar är att Birgitta Ohlsson glidit bort från övriga partiledningen sedan valet 2014.
 17. Närmast att klara var nog Bengtsson som trots svåra vindförhållanden mycket väl kunde ha glidit över i det andra försöket.
 18. ”Vid det här laget tycker jag att man kan utgå från att stad och landsbyggd har glidit isär både kulturellt, ekonomiskt och socialt.
 19. – Det är ganska uppenbart att staden och landsbygden har glidit isär och att staden har blivit norm.
 20. Traditionella medicinmän har på flera håll försökt stoppa kwethautbildningen, eftersom den glidit dem ur händerna till kommersiella intressen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet glidit

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet glidit.

Bild med texten glidit