glob

Glob är synonymt med klot och sfär och kan bland annat beskrivas som ”(jord)klot”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av glob och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till glob

klot, kula, sfär

Motsatsord till glob

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till glob.

Vad betyder glob?

 1. (jord)klot
 2. sfär, klot

Böjningar av glob

 1. glob
 2. globen
 3. globens
 4. glober
 5. globerna
 6. globernas
 7. globers
 8. globs

Exempel på hur ordet glob kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet glob används i svenska tidningar

 1. Skarsgård vann otippat en gyllene glob för sin biroll i HBO–succén Chernobyl – som i sin tur vann klassen för bästa miniserie.
 2. Många svenskar förstår inte hur känd och populär Ronnie var runt globen, säger Kenneth och lyfter fram Italien där Ronnie tävlade under 14 års tid, hade en flickvän under den tidiga karriären och visade sig verkligen trivas hos tifosi.
 3. En världsmetropol på andra sidan globen från hemstaden Sundsvall, där Sofia Juperius växte upp med skidåkning och branta backar.
 4. – De skulle ha publicerat video eller foton av mitt terrordåd på sina sidor och publicerat det över hela globen (jorden), säger Akilov.
 5. Det är en satellit utformad som en reflekterande glob, lite som en discokula.
 6. Sparare kan titta på Morningstars systemen med glober, som visar hur hållbar fonden är i jämförelse med andra i samma kategori, och använda hållbarhetsprofilen som nätverket Swesif tagit fram.
 7. Verktyget visar en glob som skiftar färg utifrån tonläget i ledarnas tweets.
 8. Visserligen vet vetenskapspersoner att de bara tror, men när till och med den basala kunskapen att jorden är en glob är ifrågasatt av en ökande skara så kallade flat earthers så känns det som vi är på väg tillbaka till en mörk medeltid.
 9. Människor i antikens Grekland var de första som med framgång lyckades övertyga folk om att vi lever på en glob.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till glob är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är klot en synonym till glob. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.