godkänd

Godkänd är synonymt med grön och godtagbar och kan bland annat beskrivas som ”som uppfyller (minimi)kraven”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av godkänd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till godkänd

acceptabel, dräglig, duglig, gill, godtagbar, grön, gångbar, habil, hyfsad, rimlig

Motsatsord till godkänd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till godkänd.

Vad betyder godkänd?

 1. som uppfyller (minimi)kraven
 2. (i utbildning) som tilldelats betyget godkänt, det lägsta godkända (se def 1) betyget enligt ett betygssystem i Sverige (tidigare också i grundskolan och gymnasiet, numera endast på universitet)

Böjningar av godkänd

 1. godkänd
 2. godkända
 3. godkände
 4. godkänt

Exempel på hur ordet godkänd kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet godkänd används i svenska tidningar

 1. – Utdelningen beror ju på vilka ansökningar som kommer in och vilka som blir godkänd för bidrag.
 2. President Andrzej Duda, som står PIS nära, har tidigare sagt att så fort ett lagförslag är godkänt av parlamentet så kommer han att skriva under det.
 3. Att den dessutom är godkänd av FDA, den amerikanska motsvarigheten till socialstyrelsen, samt CE–märkt och godkänd inom EES ger tyngd och trovärdighet.
 4. Nu har Volvo fått sitt patent godkänt, rapporterar Autoblog.
 5. Förslaget ska nu skickas på remiss, men blir den godkänd föreslås den träda i kraft den 1 juli 2022.
 6. Enligt nyhetssajten, som hänvisar till två källor med insyn, har den kommission som ansvarar för debatterna godkänt planerna.
 7. Efter avslutad och godkänd utbildning utfärdas ett digitalt förarbevis.
 8. Trump lär få som han vill tack vare Republikanernas majoritet i senaten – som godkänt hans över 200 tidigare utnämningar av konservativa domare på olika nivåer i det federala rättsystemet.
 9. Det sägs nämligen att godkänt ska motsvara en viss nivå uttryckt i GERS, den gemensamma europeiska referensramen för språk, och det gör det inte.
 10. Detta är det företag som regelbundet ansöker samt får godkända undantag för sitt svavelutsläpp och som förorenar det lokala närområdet mer än vad de har lov till.
 11. Tesla har också fått godkänt av kinesiska myndigheter att använda sig av LFP–batterier i Model 3.
 12. På egen hand har hörlurarna en fullt godkänd batteritid på runt fem timmar, och batterierna i etuiet kan ge ytterligare 20 timmars laddning.
 13. Vi säger att kravet ska vara ett godkänt språktest.
 14. Region Stockholm förbereder sig nu inför eventuella massönskemål om vaccinering mot covid–19, den dag det finns ett godkänt vaccin.
 15. Daimler, som bland annat tillverkar Mercedes–Benz, anklagades under skandalen för att ha installerat programvara som gjort att bilarna kunde släppa ut mer avgaser än vad som egentligen var godkänt.
 16. I tisdags meddelade president Vladimir Putin att Ryssland som första land i världen godkänt ett nytt coronavirusvaccin.
 17. President Vladimir Putin meddelar att Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två månaders testning.
 18. Karl–Josef Laumann, hälsominister i delstaten Nordrhein–Westfalen där Düsseldorf ligger, säger till Bild att han är ”irriterad” över att de lokala myndigheterna i staden godkänt konserten och kallar arrangemanget för oansvarigt.
 19. Använd godkända lås och brytskydd på bostadens dörrar och fönster.
 20. Det finns ännu inget godkänt vaccin mot covid–19 men det pågår omfattande forskning globalt och ett par vacciner har börjat genomgå kliniska prövningar på människor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till godkänd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grön en synonym till godkänd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.