goodwill

Goodwill kan beskrivas som ”gott anseende (särsk om affärsföretag, industrier o dyl); välvilja”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av goodwill och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till goodwill

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till goodwill.

Motsatsord till goodwill

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till goodwill.

Vad betyder goodwill?

 1. gott anseende (särsk om affärsföretag, industrier o dyl); välvilja

Böjningar av goodwill

 1. goodwill
 2. goodwillen
 3. goodwillens
 4. goodwills

Exempel på hur ordet goodwill kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet goodwill används i svenska tidningar

 1. Men det finns också en annan sida av konsten, en som Dror Feiler menar är betydligt viktigare än att generera intäkter och goodwill, att kulturen drabbar oss – och i det hjälper oss att bevara vår mänsklighet.
 2. En sådan rabatt skulle ge goodwill bland svenska investerare, och då bolaget är minimalt för EQT behöver man inte ”maxa värderingen”, påpekar källan som inte har insyn i processen men god kunskap om sektorn.
 3. Affären ger en nedskrivning av goodwill och andra immatriella tillgångar om cirka 3,900 miljoner kronor under fjärde kvartalet.
 4. Det som drabbade Facebook gav som bieffekt ett börsras som blev kostsamt för företaget, både i reda pundtal och i förlorad goodwill.
 5. Det framgår också att Stockmannkoncernen skriver ned Lindex goodwill med hela 150 miljoner euro, alltså knappt 1,5 miljarder kronor.
 6. Under 2017 gjorde Bonnier nedskrivningar av goodwill på 1,6 miljarder kronor, den största andelen (1,3 miljarder) här samman med de omtalade förvärven av tidskriftsverksamheterna i USA åren 2006–2008.
 7. Samtidigt gör Bonnier–koncernen en omfattande nedskrivning av goodwill på 1,6 miljarder kronor som främst härrör från investeringar i USA 2006–2008.
 8. Sverige hade inte haft anledning att kasta bort miljarder på ett mastodontlikt evenemang, alldeles oavsett hur mycket goodwill och PR som genererats.
 9. Det är tydligt att Kim Jong–un använder spelen för att skapa goodwill för sitt styre, både utomlands och i den egna sargade befolkningen.
 10. Ericssons vd Börje Ekholms sammanfattning av 2017 är att det var "ett tufft år" med bland annat stora personalminskningar och stora nedskrivningar av goodwill.
 11. Det handlar om gamla synder, ”majoriteten av goodwill härrör sig från investeringar gjorda för tio år sedan eller mer” skrev Ericsson när nedskrivningarna preciserades.
 12. "Nedskrivningen av goodwill påverkar inte kassaflödet eller Electronics finansiella mål", skriver Autoliv i sin rapport.
 13. Detta gav klubben mycket goodwill.
 14. Kamprads Ikea blev ett globalt varumärke med mycket goodwill.
 15. Autoliv meddelar nu på morgonen att man gör en engångsnedskrivning av goodwill på motsvarande 1,8 miljarder kronor.
 16. Hur mycket goodwill tror du att ni förlorade på flyttbeskedet i höstas?.
 17. Jag gissar att hon egentligen menar ”goodwill” där ett företag värderar ett annat företag till högre värde än bokföringen när man köper det.
 18. Den 8 december, då det indikerades att omkring 20 miljarder av balansräkningens goodwill och immateriella tillgångar på 45 miljarder riskerade nedskrivning, steg aktien 0,1 procent.
 19. Omvärderingen Ericsson gjort av de inköpta bolagen resulterar i nedskrivningar av goodwill på 14,2 miljarder kronor.
 20. Telekomjätten Ericsson gör nedskrivningar på över 14 miljarder kronor, i första hand på goodwill.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till goodwill är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.