googla

Ordet googla finns med på Språkrådets nyordslista 2003 och förklaras då så här: ”söka efter information via sökmotorn Google på Internet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av googla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till googla

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till googla.

Motsatsord till googla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till googla.

Vad betyder googla?

 1. söker på Internet med hjälp av sökmotorn Google
 2. söka på internet med sökmotorn Google; även om sökning med andra söktjänster
 3. söka efter information via sökmotorn Google på Internet

Böjningar av googla

 1. googla
 2. googlad
 3. googlade
 4. googlades
 5. googlar
 6. googlas
 7. googlat
 8. googlats

Exempel på hur ordet googla kan användas

 1. Vill du veta hur många gånger Björn Borg vann Wimbledon? Det är bara att googla!

Exempel på hur ordet googla används i svenska tidningar

 1. – Om man inte klarar av att vara en lika bra förälder, inte klarar att utföra sitt jobb som vanligt eller inte orkar upprätthålla sina vanliga kontakter och kanske i stället bara fastnar vid datorn och googlar, då är detta också en signal.
 2. Insatsen inleddes med att polisen gjorde precis som sexköparna – man googlade.
 3. Så jag googlar och söker information i flera timmar.
 4. Att Gammel googlade på otäcka tillbud vid filminspelningar under vatten – som i Christopher Nolans krigsfilm ”Dunkirk” – dämpade inte hennes oro.
 5. Det räcker med att man googlar på den här föreläsaren och organisationen så finns tillgänglig information om detta är en scientologiskt kopplad organisation och att det finns en omfattande och långvarig kritik mot det budskap dom framför.
 6. Jag hittade deras namn på passagerarlistan när jag googlade.
 7. Jag menar förstås det som händer när man googlar ”saker att göra i Rom”.
 8. Vilken nyhetshändelse har varit den mest googlade i Sverige under 2019?.
 9. Sen kom en av oss på att det var någon från Mantorp som gift sig kungligt i Malaysia och som googlat fram att visst, det var ju hon, säger en ur personalen.
 10. SVT–dokumentären om Josefin Nilsson, Iphone 11 och ASAP Rocky låg i topp på listan över det svenskarna googlade mest på under 2019.
 11. Barnen återgår till att youtuba något i stil med ”katter som är rädda för gurkor”, medan mannen börjar googla ”källsortering snus”.
 12. – Jag frågade honom vilket som är det mest populära spelet just nu och sedan googlade jag upp namnet på moderbolag till det spelet och köpte aktier där.
 13. Nu googlar jag ”sorg” eftersom jag måste veta om jag är normal.
 14. När vi googlar får vi väldigt komplicerade svar som innebär att man ska dra ut någon mitt–sträng och göra flera moment innan det kan bli något ätbart.
 15. Du kan googla på kvinnonätverk och hitta dem i de flesta branscher.
 16. Men just att det var en gråhaj upptäckte jag inte förrän jag kom i land och hade googlat för att ta reda på mer, säger Magnus Jönsson till tidningen.
 17. – Man kan diskutera det etiska i att dammsuga datatrafiken, men i och med att informationen är öppen för landet är det egentligen inte konstigare än att googla, säger Joakim von Braun.
 18. Jag kan inte googla varenda människas hela livshistoria, säger läraren.
 19. – Han kan googla på skillnaden mellan att måla upp en vision och vad verkligheten är.
 20. Så jag googlade till lite.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till googla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.