gräns

Vi hittade 11 synonymer till gräns. Ordet gräns är en synonym till limit och ände och kan bland annat beskrivas som ”(tänkt) linje som skiljer två områden åt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gräns samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till gräns?

 1. avslutning
 2. barriär
 3. begränsa
 4. begränsning
 5. hinder
 6. limit
 7. mode
 8. mur
 9. slut
 10. tamp
 11. ände

Vad är motsatsen till gräns?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gräns.

Vad betyder gräns?

 1. (tänkt) linje som skiljer två områden åt
 2. den tänkta linje som avgör var ett geografiskt eller politiskt område slutar och ett annat börjar; i synnerhet var ett land börjar respektive slutar
 3. (matematik) ett värde i en ordnad mängd som är större än (respektive mindre än) samtliga element i en given delmängd
 4. en tänkt linje mellan vad som är acceptabelt beteende, och vad som inte är det

Hur böjs ordet gräns?

 1. gräns
 2. gränsen
 3. gränsens
 4. gränser
 5. gränserna
 6. gränsernas
 7. gränsers

Hur kan ordet ordet gräns användas?

 1. Haparanda ligger vid gränsen till Finland

Hur används ordet ordet gräns i svenska tidningar?

 1. Fråga 8 Pax romana, den romerska freden, kallas ibland den period av relativ fred som under ungefär två hundra år rådde inom det romerska imperiets gränser.
 2. Någonstans går ju en gräns, säger Jessica Ångström i Tyresta.
 3. Enligt AFP möttes parterna i konflikten, däribland internationella observatörer, under tisdagen för att diskutera den spända situationen längs gränsen.
 4. Armén lovar demokratiska val efter en 18 månader lång övergångsperiod och meddelar samtidigt att utegångsförbud införs och att gränserna kommer att stängas.
 5. Inte nog med att Finland ingick i riket (sedan 1200–talet), de svenska kungarna hade också erövrat allt land kring Finska viken med Ladoga som gräns mot Ryssland.
 6. Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani deltog i gulftoppmötet i Saudiarabien på tisdagen – en dag efter att landet hade öppnat gränsen mot Qatar.
 7. Japan har länge varit känt för hårda gränser och strikt migrationspolitik.
 8. Carl Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande i Skåne, kräver i en intervju med HD och Sydsvenskan att regeringen stänger gränsen mot Danmark.
 9. De skulle mötas på Köpenhamns centralstation, men den andre mannen blev stoppad vid den dansktyska gränsen med bland annat knivar, tändstickor, fyrverkerier och walkietalkies i bagaget.
 10. – Krafterna sinar, det finns en gräns för vad vården mäktar med, säger statsminister Stefan Löfven.
 11. ”Cyberpunk 2077” har bland spelmedier och besvikna fans beskrivits som ofärdigt, på gränsen till ospelbart, med buggar som skiftar från ofrivilligt komiska till sådana som hindrar spelaren från att ens kunna gå vidare i berättelsen.
 12. Den 24 och 25 december höjs gränsen i vissa delstater.
 13. – De som har problem hade kunnat vara mer skyddade om det hade funnits mer gränser, säger han.
 14. Att det tog så lång tid för Irlands dataskyddskommission att komma fram till sitt beslut har nu lett till stora mängder kritik mot hur effektivt GDPR egentligen är gällande fall som sträcker sig över de geografiska gränserna.
 15. – Det var inte ens nära den gränsen i dag, konstaterar han på måndagen.
 16. Här skulle prinsessan nu få en gratis ombyggnad med ny inredning, delvis på gränsen till lyx.
 17. Mamman ringde till honom och berättade att hon och sonen var i staden Urfa vid gränsen till Syrien.
 18. Inga brottslingar som begår brott inom Europa ska tro att de kan känna sig säkra för att de lyckas byta identitet och passera några gränser till ett annat Europeiskt land, säger en polisinspektör vid Fast–gruppen.
 19. Det är en hona, säger Aly Gaspard Soumah som leder forskningsinstitutet i Bossou, nära gränsen till Liberia och Elfenbenskusten.
 20. Conte har även bett sina europeiska kollegor i Österrike, Tyskland och Frankrike att hålla samma linje – och har även hotat att stänga landets gräns mot Österrike för att stoppa skidåkare från att åka mellan länderna.


Mer information om gräns och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är limit en synonym till gräns. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.