gränsland

Synonymer till gränsland

gränsbygd, gränsmark, gränsområde

Motsatsord till gränsland

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gränsland.

Vad betyder gränsland?

 1. det som är mellan två tillstånd

Exempel på hur gränsland används i svenska tidningar

 1. Nathalie Joachims första soloalbum ”Fanm d’Ayiti” rör sig i ett gränsland mellan modern kammarmusik och haitisk folkmusik.
 2. Forskaren Elias Eriksson menar att en orsak till kunskapsbristen inom vården beror på att PMDS hamnat i gränslandet mellan två olika kunskapsområden – gynekologi och psykiatri.
 3. Begrepp som öst, väst, periferi och gränsland försköts, och nygamla visioner såsom Centraleuropa fick en (kort) renässans.
 4. Musiken rör sig i gränslandet mellan kammarmusik, jazz och rymdpop.
 5. Hans stil har gått hem hos väljare i gränslandet mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna – en väljargrupp som partiet delvis ställt om politiken för att vinna tillbaka.
 6. Till dessa kretsar hörde också Maurice Ravel som fram på 1920–talet fortsatte arvet efter Debussy med att länka sin musik till den amerikanska jazzen och till det gränsland mellan konstmusik och populärmusik som George Gershwin verkade i.
 7. En del karaktärer på tavlorna är också i gränslandet mellan människor och djur.
 8. – Den dagen var vi lite i gränslandet.
 9. Den suggestiva musiken, i kombination med något i gränslandet mellan musikvideo och videokonst, skapade en audiovisuell värld som var lika obegriplig som fascinerande.
 10. Han pekar på att det i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn finns möjlighet att hitta nya lösningar på både gamla och nya samhällsproblem.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av gränsland

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gränsmark en synonym till gränsland. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.