gränspolis

Vi hittade en synonym till gränspolis. Ordet gränspolis är synonymt med gränsvakt och kan beskrivas som ”polis med huvudsaklig uppgift att bevaka en gräns”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gränspolis samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till gränspolis?

 1. gränsvakt

Vad är motsatsen till gränspolis?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gränspolis.

Vad betyder gränspolis?

 1. polis med huvudsaklig uppgift att bevaka en gräns

Hur böjs ordet gränspolis?

 1. gränspolis
 2. gränspolisen
 3. gränspolisens
 4. gränspoliser
 5. gränspoliserna
 6. gränspolisers

Hur kan ordet ordet gränspolis användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet gränspolis i svenska tidningar?

 1. Däremot är det, ur den svenska gränspolisens perspektiv, dåligt när asylsökande som fått avslag i Sverige avviker och försöker smuggla sig in i Tyskland och Frankrike.
 2. Tysk gränspolis vittnar denna höst om att fler migranter kommer med färjor från Sverige.
 3. Enskilda händelser som stödjer hennes tes används för att undergräva hela Frontex och alla gränspoliser som just nu sliter på de grekiska öarna.
 4. Danska gränspolisen tillåter endast svenskar att resa via Danmark för att resa vidare till andra länder eller för att besöka en ”käresta” i landet.
 5. Efter samtal med både polis och gränspolis, som påtalade att de inte fick vara där, valde hantverkarna att lämna platsen själva.
 6. I området ligger landminor kvar sedan Jugoslavienkriget och enligt Amnesty International har flyktingar misshandlats av den kroatiska gränspolisen.
 7. För närvarande har gränspolisen i region väst cirka 600 utvisningsärenden som rör afghaner på sitt bord.
 8. Utredare vid gränspolisen ifrågasätter värdet av Säkerhetspolisens registerkontroller av personer som har samordningsnummer.
 9. Med hjälp av tips från gränspolisen och Tullverket får personal från Kronofogden veta när personer med stora skulder kommer att resa med stora belopp i bagaget.
 10. Det är gränspolisens uppgift att verkställa utvisningar av personer som inte lämnar landet frivilligt, men i dagsläget tvångsutvisar polisen inga barnfamiljer.
 11. I förra veckan uppgav gränspolisen för TT att man vid upprepade tillfällen tvingats släppa personer som har frihetsberövats i väntan på utvisning eller avvisning, eftersom Migrationsverkets förvar har varit fullbelagda.
 12. Och en del platser på förvaren är dessutom vikta åt familjer och kvinnor, säger Kristoffer Tunander, handläggare hos gränspolisen.
 13. – Då begärde vi ut passagerarlistor från flygbolagen, det var en pappershantering som inte var automatiserad, säger Patrik Engström, chef för gränspolisen.
 14. "Den här personen befann sig illegalt på ukrainskt territorium och därför återbördades han, i linje med de lagenliga procedurerna, till det land varifrån han kom", skriver en talesperson för Ukrainas gränspolis i ett uttalande på Facebook.
 15. Istället vill Malmömedlemmarna skriva in att det behövs "fler mordutredare och färre gränspoliser", att bekämpandet av skatteflykt ska prioriteras samt att lagstiftningen skärps mot internetbedrägerier och att möjligheten till medling som påföljd utökas.
 16. Liberalerna (L) – vill skjuta till resurser till gränspolisen.
 17. Vi skjuter fram planeringen eftersom vi måste förhålla oss till säkerhetsläget på den internationella flygplatsen, säger Patrik Engström, nationell chef vid gränspolisen.
 18. "Vi har helt enkelt inte personal som kan möta upp och alltså kan vi inte verka fullt ut", säger Patrik Engström, nationell chef vid gränspolisen, till Göteborgs–Posten.
 19. Det beror helt enkelt på att det finns hot gentemot den internationella flygplatsen och en del internationella organisationer, säger Patrik Engström, nationell chef vid gränspolisen.
 20. Den man som greps av gränspolis i danska Rödby i lördags är misstänkt för ett uppmärksammat mord i november på en man i Bromma i nordvästra Stockholm.


Mer information om gränspolis och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gränsvakt en synonym till gränspolis. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.