Synonymer till grafikkort

Grafikkort kan beskrivas som ”(data) datorkomponent som tolkar och översätter en dators binära information till en videosignal som kan visas av en bildskärm och som vanligvis monteras på datorns moderkort”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av grafikkort samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till grafikkort

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till grafikkort.

Vad är motsatsen till grafikkort?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till grafikkort.

Vad betyder grafikkort?

 1. (data) datorkomponent som tolkar och översätter en dators binära information till en videosignal som kan visas av en bildskärm och som vanligvis monteras på datorns moderkort

Hur kan ordet grafikkort användas?

Det saknas exempel på hur grafikkort kan användas.

Hur används ordet grafikkort i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet grafikkort används i vanlig text.

 1. Som vi noterade tidigare i år låter Directstorage (och Nvidias RTX IO) nvme ssd skicka data direkt till den blixtsnabba dedikerade vram–minnet på ditt grafikkort och kringgå den vanliga vägen genom processorn och systemminnet.
 2. Under huven utlovas att Snapdragon 750G–processorn tillsammans med grafikkortet Adreno 619 ska ge en ”galet snabb” och ”sömlös” användarupplevelse.
 3. Du kan exempelvis se vilken sorts hårddisk du har installerad, alltså om det är en vanlig hårddisk eller en ssd och du kan får veta mer om dig grafikkort.
 4. Täck dock på att en äldre dator med gammalt grafikkort och processor kanske inte kan leverera 4k, även om den är kraftfull.
 5. Den används för Apples egna grafikkort och förser dessa med extra ström och thunderbolt.
 6. Bland annat åtgärdas ett antal allvarliga sårbarheter i drivrutinerna för Intels grafikkort som skulle kunna utnyttjas av hackare för att komma åt information på våra datorer.
 7. Här ser vi i snitt tyngre och mer energikrävande processorer än i 13–tummare i samma prisklass, extra ram–minne, mer lagring och i de flesta fall rejäla diskreta grafikkort.
 8. Sony har dock nu förtydligat att raytracingtekniken i Playstation 5 accelereras med hjälp av det nya grafikkortet.
 9. I dag används i regel grafikkort för att göra ai–beräkningar, och Pine64 hävdar att deras dator drar ”mindre än en procent” av vad en sådan lösning förbrukar.
 10. Idag kan en vanlig pc med ett kraftfullt grafikkort knäcka det på någonstans mellan ett par dagar och några veckor.
 11. När Nvidia nyligen släppte sina Pascal–baserade mobila grafikkort i GTX 10–serien var vi lite oroliga för att det inte skulle gå att bygga lika slimmade speldatorer som de vi sett på senare tid med GTX 9–kretsar.
 12. Mal/Miner–C utnyttjar datorns grafikkort och processor för att generera Monero, en bitcoin–inspirerad kryptovaluta.
 13. Det som skiljer datorerna åt är inte så mycket den grundläggande prestandan, även om grafikkorten skiljer sig åt mellan datorerna vilket gör att spelprestandan har variationer.
 14. Thunderbolt är i princip en förlängning av datorns pci–expressgränssnitt, vilket gör att det i teorin går att koppla in grafikkort för stationära datorer i en liten bärbar dator som Macbook Air och därigenom öka grafikprestandan många gånger om.
 15. Den senaste generationen grafikkort från Nvidia med den så kallade Pascal–arkitekturen har modellnumren GTX 1060, 1070 och 1080, och innebär ett rejält skutt uppåt i spelprestanda på desktop–sidan.
 16. Skylakes efterträdare ska få integrerade grafikkort som klarar av 4k och Directx 12 utan problem, lovar Intels vd Brian Krzanich.
 17. Tänker du redigera filmer eller spela grafiktunga spel rekommenderas en extra processor i form av grafikkort.
 18. Den har stöd för Intels senaste, sjätte generations processorer och det finns kortplatser för att senare komplettera exempelvis med ett vassare grafikkort om spelen kräver det.
 19. Dessutom erbjuds Polaris, ett nytt grafikkort från AMD som erbjuder både högre prestanda och lägre energiförbrukning.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet grafikkort

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet grafikkort.

Bild med texten grafikkort