Synonymer till grafikprocessor

Vi känner till en synonym till grafikprocessor. Ordet grafikprocessor är synonymt med GPU och kan beskrivas som ”(data) beräkningsenhet som oftast sitter på, och utgör den centrala beståndsdelen av, ett grafikkort och som främst är avsedd att utföra grafikberäkningar (och därmed producera den bild som skickas från datorn till en bildskärm)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av grafikprocessor samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till grafikprocessor

  1. GPU

Vad är motsatsen till grafikprocessor?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till grafikprocessor.

Vad betyder grafikprocessor?

  1. (data) beräkningsenhet som oftast sitter på, och utgör den centrala beståndsdelen av, ett grafikkort och som främst är avsedd att utföra grafikberäkningar (och därmed producera den bild som skickas från datorn till en bildskärm)

Hur kan ordet grafikprocessor användas?

Det saknas exempel på hur grafikprocessor kan användas.

Hur används ordet grafikprocessor i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet grafikprocessor används i vanlig text.

  1. Xbox Series X får en grafikprocessor som klarar 12 teraflops.
  2. Och det är det senaste exemplet på hur grafikprocessorer – som från början användes till dataspel – kan göra nytta där vanliga processorer inte räcker till.
  3. Den kommer också att få en specialanpassad grafikprocessor från Radeons Navi–familj.
  4. Zenuity har startat ett samarbete med Nvidia, grafikkortstillverkaren vars grafikprocessorer (GPU) har visat sig överlägsna en vanlig datorprocessor (CPU) när det gäller djupinlärning.
  5. På kortet sitter också sex vanliga processorkärnor och en fyrkärnig grafikprocessor, samt fyra gigabyte arbetsminne och 128 megabyte lagringsminne.
  6. Nu är det nämligen inte en fråga om nerbantade grafikprocessorer utan det ska vara precis samma som i motsvarande desktopkort.
  7. Den kommer med en ny grafikprocessor med en beräkningskapacitet på 4,2 teraflop och en hårddisk på en 1 terabyte som standard.
  8. Intel är inte kända för sina grafikprocessorer, men när Kaby Lake, den sjunde generationens Core–processor, släpps ska det bli ändring på det.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är GPU en synonym till grafikprocessor. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet grafikprocessor

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet grafikprocessor.

Bild med texten grafikprocessor