Synonymer till granskande

Vi känner till en synonym till granskande. Ordet granskande är synonymt med prövande och kan beskrivas som ”det att granska”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av granskande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till granskande

 1. prövande

Vad är motsatsen till granskande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till granskande.

Vad betyder granskande?

 1. det att granska

Hur böjs granskande?

 1. granskande
 2. granskanden
 3. granskandena
 4. granskandenas
 5. granskandens
 6. granskandes
 7. granskandet
 8. granskandets

Hur kan ordet granskande användas?

Det saknas exempel på hur granskande kan användas.

Hur används ordet granskande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet granskande används i vanlig text.

 1. Därför behöver vi din hjälp – här kan du enkelt tipsa SVT Nyheters granskande reportrar på ett säkert sätt.
 2. Donald Trumps presidentskap har gett upphov till en mer systematiskt granskande journalistik som i grunden är bra.
 3. Att Sveriges största dagstidning väljer att lägga den granskande journalistiken i händerna på en aktivist för en dag är ett ovarsamt sätt att hantera sin makt.
 4. Initiativen är några exempel på vad GP genom sina kanaler har försökt att bidra med utöver den dagliga nyhetsrapporteringen och granskande journalistiken.
 5. – Här finns en syn på medierna som en kontrollfunktion, en del av den granskande makten som leder till en bättre fungerande demokrati och mindre korruption.
 6. I oktober 2018 bestämde sig det granskande radioprogrammet Medierna i P1 för att titta närmare på fenomenet swishjournalistik.
 7. En granskande myndighet ska då gå igenom vad de eventuellt har gjort för avtryck på webbplatser och i sociala medier.
 8. OCCRP grundades 2006 och är en icke–vinstdrivande organisation för granskande journalistik, verksam i 34 länder världen över.
 9. En granskande artikelserie om vapnen som strömmar in i de svenska gängkonflikterna.
 10. – Han är en fantastisk reporter, som alltid har drömt om att göra granskande journalistik och vägrade skriva sådant som känns som reklam.
 11. Sedan i helgen har DN och Expressen publicerat en granskande artikelserie och den högerextrema rörelsen och deras metoder på Google och Youtube.
 12. Kommunal revision, den lokala demokratins granskande funktion, är en omistlig del av det politiska systemet sedan 1862 års kommunalförordningar.
 13. En granskande myndighet skulle säkerligen protesterat mot ständiga 80–timmarsveckor.
 14. – Inga, eftersom det inte på något sätt påverkar vår granskande journalistik och allt annat som vi gör runt det här.
 15. DN har i flera granskande artiklar om Karolinska universitetssjukhuset avslöjat bristfälliga underlag till de konsultnotor på 257 miljoner kronor som Boston Consulting Group fakturerat Karolinska universitetssjukhuset mellan 2011 och 2017.
 16. Det gäller i synnerhet granskande journalistik.
 17. Under året som gått har flera fördjupande och granskande samhällsreportage gjorts, där målet är att förklara problematiska samhällsskeenden på ett balanserat sätt för läsarna.
 18. Synen på Facebook och Google som hot mot demokratin har varit i fokus för en lång rad granskande reportage de senaste månaderna i bland annat Atlantic, Economist och New York Times.
 19. Det var berättandet och den granskande journalistiken som lockade – ambitionsnivån var högt ställd.
 20. I dag är flera av de demokratiska instrumenten som granskande ­medier, yttrandefrihet och vetenskapliga undersökningar under press och tilliten minskar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är prövande en synonym till granskande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på granskande

Ord som slutar på granskande