Synonymer till granskning

Vi känner till 11 synonymer till granskning. Ordet granskning är en synonym till inspektion och kontroll och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att granska någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av granskning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till granskning

 1. besiktning
 2. inspektion
 3. kontroll
 4. prövning
 5. revision
 6. skärskådning
 7. studie
 8. syna
 9. test
 10. undersökning
 11. översyn

Vad är motsatsen till granskning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till granskning.

Vad betyder granskning?

 1. handlingen att granska någon eller något
 2. noggrann undersökning av något i syfte att erhålla information eller finna fel som måste åtgärdas; det att granska något

Hur kan ordet granskning användas?

Följande exempelmeningar visar hur granskning kan användas.

 1. en kritisk granskning

Hur används ordet granskning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet granskning används i vanlig text.

 1. Det finns till och med lösningar där konvertering till en arkivbeständig PDF/A 1 hanteras automatiskt och där formatet efter signering håller för den tuffaste granskning.
 2. De senaste två åren har veterinärer slagit larm 22 gånger om djur som far illa, visar en granskning som P4 Skaraborg har gjort.
 3. Regionerna har bland annat kunnat använda pengarna till löner, utbildningar och utrustning – men det är oklart om pengarna faktiskt har gått till sådana satsningar, rapporterar Uppdrag granskning.
 4. Det här är ett drag som skulle kunna leda till en formell utredning och en ny granskning av it–jätten.
 5. Det handlar främst om forskning som har publicerats i vetenskapliga tidskrifter som tillämpar anonym granskning av andra experter (peer review) före publicering och författarna får inte tillföra något ytterligare.
 6. SVT Nyheter och Uppdrag granskning har, tillsammans med runt 25 andra medier, inlett en kartläggning av tillgångar som tillhör nyckelpersoner nära Vladimir Putin.
 7. Ändå visste jag inte, kommer jag bli mördad då?SVT har följt de gömda hedersflickorna under sex månader här är hela granskningen.
 8. Hälften av befolkningen vet inte vem som bär ansvaret – det visar en Novus–undersökning som Uppdrag granskning beställt.
 9. Enligt Ekots granskning använder inte kansliet ett av skydden som gör det svårare för obehöriga att utge sig för att mejla från någon av Regeringskansliets mejladresser.
 10. Allt fler väljer att investera i aktier, visar en granskning som TT gjort.
 11. Avgifterna har också ökat i betydligt högre takt än inflationen utan att vi har kunnat se någon riktigt naturlig förklaring till detta, säger Ingemar Delveborn, projektledare för Riksrevisionens granskning.
 12. Uppdrag granskning har i flera reportage granskat transvården.
 13. Jehovas vittnen skriver till Uppdrag granskning att de anser att de bidrar till att upprätthålla och stärka de grundläggande värderingar som samhället vilar på.
 14. Uppdrag granskning har intervjuat 44 före detta medlemmar från olika församlingar runt om i landet.
 15. Informationen har varit känd av läkare på Karolinska universitetssjukhuset – men inte berättats utåt, kan Uppdrag granskning avslöja.
 16. I en rad reportage har Uppdrag granskning avslöjat brister inom transvården.
 17. I den nya granskningen vill Nyamko Sabuni se tydligare krav på öppenhet från regeringen.
 18. Temperaturen steg ytterligare av att även polisen gör en egen granskning.
 19. Hon menar dock att frågan nu inte är om kommissionen ska få mer tid för att slutföra sin granskning.
 20. I en kinesisk studie, som ännu inte genomgått obligatorisk granskning, pekar forskarna på att omikron bär på 30 mutationer från tidigare varianter, varav 10 rör förmågan att binda till cellreceptorer – så kallad affinitet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inspektion en synonym till granskning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på granskning

Ord som slutar på granskning

Bild till ordet granskning

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet granskning.

Bild med texten granskning