Synonymer till granskning

Vi känner till 11 synonymer till granskning. Ordet granskning är en synonym till inspektion och kontroll och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att granska någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av granskning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till granskning

 1. besiktning
 2. inspektion
 3. kontroll
 4. prövning
 5. revision
 6. skärskådning
 7. studie
 8. syna
 9. test
 10. undersökning
 11. översyn

Vad är motsatsen till granskning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till granskning.

Vad betyder granskning?

 1. handlingen att granska någon eller något
 2. noggrann undersökning av något i syfte att erhålla information eller finna fel som måste åtgärdas; det att granska något

Hur böjs granskning?

 1. granskning
 2. granskningar
 3. granskningarna
 4. granskningarnas
 5. granskningars
 6. granskningen
 7. granskningens
 8. gransknings

Hur kan ordet granskning användas?

Följande exempelmeningar visar hur granskning kan användas.

 1. en kritisk granskning

Hur används ordet granskning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet granskning används i vanlig text.

 1. I granskningen har 28 skolor hos 18 huvudmän ingått.
 2. Rapporten visar att Støjberg ska ha blivit varnad för att den var lagvidrig, men granskningen har inte kunnat slå fast att hon gav någon direkt instruktion till tjänstemän på departementet om att de skulle bryta mot lagen.
 3. Efter min medverkan i Uppdrag gransknings ”Tranståget 2”, där jag berättade att jag förmodligen inte skulle ha gjort könskorriger­ingen idag, så förstår vissa inte längre vad sjutton jag är för någonting.
 4. – Men vi har inte fått det så här svart på vitt och det är också det som varit syftet med den här externa granskningen.
 5. Myndighetens pågående granskning kan därför leda till att Facebook tvingas sälja av Giphy helt och hållet.
 6. Enligt Tenable är Nessus snabbt och kan användas till upptäckt, granskning av konfigurationer, profilering av tillgångar, upptäckt av känsliga data, integration med patchhantering och analys av sårbarheter.
 7. När granskningen ska vara färdig är ännu inte klart.
 8. I samtliga regioner finns vårdgivare som låter patienter välja att få vård enbart av etniskt svenska läkare och tandläkare, enligt en granskning av Dagens Nyheter.
 9. Markus Wiechel, Sverigedemokraternas utrikespolitiske talesperson, hävdar i sin begäran om granskning, att "fadäsen" riskerar att skada Sveriges möjlighet att verka med diplomati i världen.
 10. Statsminister Stefan Löfven (S) reagerar nu på Dagens Nyheters granskning som i veckan visade att vårdgivare över hela Sverige tillåter patienter att välja att enbart vårdas av etniskt svenska läkare och tandläkare.
 11. Efter det att dokumentären ”Estonia – fyndet som ändrar allt” sänts på Discovery har haverikommissionerna i Sverige, Finland och Estland inlett en ny granskning.
 12. Någon ny president kan inte utropas förrän den granskningen är avklarad.
 13. Enligt Euractiv ska en första granskning av ansökan ske i februari.
 14. Ny Teknik Klurigheter är vår nya satsning på att erbjuda dig som premiumläsare en annan typ av innehåll vid sidan om våra nyheter, analyser, reportage och granskningar av teknik och hur teknik används.
 15. – Jag hade läst granskningar om Platea och tog upp det på mötet, säger pappa Hans–Erik Sjöholm.
 16. – Det finns inga tydliga motiv – jag har ingen affärsverksamhet, jag gör inga journalistiska granskningar, säger Dmitrij Bykov till den oberoende ryska tidningen Meduza.
 17. Nu har kommunen inlett en granskning och även anmält sin egen verksamhet till IVO enligt lex Sarah.
 18. Nu publicerar Uppdrag granskning en ny serie om vad som hände när barnen togs till Sverige.
 19. Men när Uppdrag granskning ställer frågor om hans eget ansvar vägrar Ulf Kristersson att svara.
 20. Nu har Integritetsskyddsmyndigheten, tidigare Datainspektionen, blivit klar med sin granskning som omfattat sex inblandade aktörer.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inspektion en synonym till granskning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på granskning

Ord som slutar på granskning