Synonymer till gravid

Vi känner till 6 synonymer till gravid. Ordet gravid är en synonym till havande och med barn och kan bland annat beskrivas som ”som är med barn, havande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gravid samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till gravid

 1. bulle i ugnen
 2. dräktig
 3. havande
 4. i grossess
 5. med barn
 6. på smällen

Vad är motsatsen till gravid?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till gravid.

Vad betyder gravid?

 1. som är med barn, havande
 2. (främst om människor) bärande ett ofött barn

Hur böjs gravid?

 1. gravid
 2. gravida
 3. gravitt

Hur kan ordet gravid användas?

Följande exempelmeningar visar hur gravid kan användas.

 1. hon var gravid i fjärde månaden så det syntes knappt än

Hur används ordet gravid i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet gravid används i vanlig text.

 1. Doulorna ger stöd till gravida och nyblivna föräldrar på olika språk, som en del i att göra vården mer tillgänglig för kvinnor och familjer som inte talar svenska.
 2. – Det är tryggt och bekvämt att veta att jag inte kommer att kunna göra någon gravid.
 3. En del kvinnor försöker bli gravida bara för att undvika skilsmässa.
 4. Abort efter vecka sex – en tidpunkt då många kvinnor inte ens vet om att de är gravida – tillåts nu endast om kvinnans liv bedöms vara i fara.
 5. Samt att de flesta kvinnor vid den tidpunkten inte ens vet om att de är gravida.
 6. Särskilt sårbara är äldre, kroniskt sjuka, personer med funktionsnedsättning, små barn och gravida, skriver myndigheten på sin sajt.
 7. Nu är hon gravid med sitt andra barn.
 8. Carina Berg har intervjuat en läkare i ”Var fan är storken?”, som berättade att det var en femprocentig chans för henne att bli gravid spontant.
 9. Just nu finns inget vaccin mot covid–19 som hunnit testas tillräckligt på gravida, men forskning pågår, så mer information kommer.
 10. Vid sidan om jobbet som barnmorska på Mama Mia utbildar Maria Wigbrant gruppträningsinstruktörer, personliga tränare och naprapater i träning för gravida och nyblivna mammor.
 11. När jag senare lyssnar igenom samtalet tänker jag att om eller när min fru blir gravid skulle i alla fall jag inte välja abort om det visar sig att fostret med stor sannolikhet föds med Downs syndrom.
 12. Hon var en av flera ryska damåkare som blev gravida inför den mästerskapsfria vintern och i mars blev hon mamma till en liten dotter.
 13. När Marianne blir gravid ställs tillvaron på sin spets.
 14. Åsa var gravid i andra månaden, berättar Ulf Hultberg.
 15. I Brasilien försökte abortmotståndare nyligen blockera entrén till ett sjukhus för att hindra en tioårig flicka, som blivit gravid efter att upprepade gånger ha våldtagits av sin morbror, att ta sig in och göra en abort.
 16. Landslagsstjärna i fotboll gravid – missar hela säsongen.
 17. Sedan är det jobbigt så klart när det varit så varmt och jag har varit gravid.
 18. För att dämpa kvinnans oro köpte personalen in ett graviditetstest och lugnade henne med att hon med stor säkerhet var för gammal för att bli gravid.
 19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att gravida vidtar samma försiktighetsåtgärder som med andra smittsamma sjukdomar.
 20. ”Det viktigaste är att den gravida kvinnan mår bra, och det finns SSRI–preparat som är lämpliga att ta under en graviditet”, säger professor Alkistis Skalkidou vid Uppsala universitet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är havande en synonym till gravid. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på gravid

Ord som slutar på gravid