Synonymer till graviditet

Vi känner till 2 synonymer till graviditet. Ordet graviditet är en synonym till havandeskap och grossess och kan bland annat beskrivas som ”tillståndet att vara gravid, havandeskap”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av graviditet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till graviditet

 1. grossess
 2. havandeskap

Vad är motsatsen till graviditet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till graviditet.

Vad betyder graviditet?

 1. tillståndet att vara gravid, havandeskap
 2. det tillstånd hos kvinnan som uppstår när en eller flera av hennes äggceller befruktats

Hur kan ordet graviditet användas?

Det saknas exempel på hur graviditet kan användas.

Hur används ordet graviditet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet graviditet används i vanlig text.

 1. – Hon höll på att förlora mig fem månader in i graviditeten och då sa läkarna att hon borde göra abort, för man visste inte om det var nåt fel på mig.
 2. Sedan tidigare vet man att barn som föds till mammor som drabbats av virusinfektioner under graviditeten, presterar sämre på diverse tester när barnen är sex månader gamla.
 3. Igenomix har tester som ger IVF–kliniker möjlighet att undersöka och välja embryon innan en graviditet inleds.
 4. Jag slipper tänka på det och samtidigt befrias även min partner från ansvaret att skydda sig mot graviditet med hjälp av hormoner, säger han.
 5. I Elnaz Baghlanians ”Prologer” speglas minnet av föräldrarnas flykt i berättarens egen graviditet.
 6. Kvinnor i delstaten får inte längre göra abort efter graviditetsvecka sex, oavsett om graviditeten är ett resultat av incest eller våldtäkt.
 7. Kvinnor har oftare kontakt med ungdomsmottagningar, deltar i förebyggande kontroller för livmoderhalscancer och bröstcancer, och har ofta kontinuerlig vårdkontakt i samband med graviditeter.
 8. Skolstängningar i Afrika söder om Sahara befaras leda till en ökning av graviditeter bland minderåriga med närmare 65 procent.
 9. I november 2019 föddes Jessica Strids son efter en alldeles normal graviditet.
 10. Enligt kvinnokliniken där kvinnan behandlades skiljde det bara en dag i kvinnans graviditet för att barnets skulle få kremeras, men personalen som gav informationen kom inte ihåg exakt var gränsen gick.
 11. Är ”mammaträning” alltid bra för nyblivna mammor och kan man skada sig av situps? Experter synar myter om träning och återhämtning efter graviditet och förlossning.
 12. – Om man kommer så långt – det är bara en tidsfråga – att man genom gentester ser att fostret som ska födas har en dödlig sjukdom och får kanske sex månader att leva… Där tycker jag föräldrarna ska ha rätt att avbryta graviditeten.
 13. – Många har fått en ”boost” efter att ha återvänt efter graviditeten.
 14. Hon välkomnar det färska förslaget som ska kunna ge fotbollsspelande kvinnor trygghet och mammaledigt i samband med graviditet och barnafödande.
 15. Coronavirusets påverkan vid en graviditet är ännu inte helt känd.
 16. Var tionde svensk kvinna mår psykiskt dåligt under graviditeten och många berättar aldrig om sina känslor för någon.
 17. De sista två månaderna hade varit svåra under graviditeten.
 18. Eller snarare med ett plural av mödrar, underdånigt väntande på thanksgiving med grillspetten i högsta hugg eller vaggande sina bebisar i sköten som redan putar av nya graviditeter.
 19. Det finns hittills endast begränsad information om covid–19 och graviditet.
 20. Man har också satt gränser för hur sent i graviditeten en abort får genomföras.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är havandeskap en synonym till graviditet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på graviditet

Ord som slutar på graviditet

Bild till ordet graviditet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet graviditet.

Bild med texten graviditet