Synonymer till Greta

Greta kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Greta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Greta

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Greta.

Vad är motsatsen till Greta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Greta.

Vad betyder Greta?

 1. ett kvinnonamn

Hur kan ordet Greta användas?

Det saknas exempel på hur Greta kan användas.

Hur används ordet Greta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Greta används i vanlig text.

 1. Även Greta Thunberg var med och dansade och sjöng på scenen.
 2. Han hördes flitigt prisa Greta Gris äventyrspark, jämföra sig själv med Moses och imitera ljudet av en accelererande bil, skriver The Guardian.
 3. – Om detta faller ihop som en pannkaka efter Glasgow, då tar jag Greta i handen och ställer mig i hennes blablabla–kör, säger Rockström.
 4. Det verkar som att deras huvudsakliga mål är att kämpa för att behålla status quo, sa Greta Thunberg i ett ilsket tal på fredagen.
 5. På fredagen, i samband med Fridays for futures manifestation, höll Greta Thunberg ett ilsket tal riktat till beslutsfattarna i förhandlingarna.
 6. Greta Thunberg och andra unga klimataktivister höll tal.
 7. Greta Thunberg hoppas men tror inte.
 8. När Greta Thunberg och andra elever strejkar imorgon följer de inte bara i spåren av andra klimataktivister, utan också i spåren av andra elevuppror.
 9. Klimataktivisten Greta Thunberg menar att rapporten inte innehåller några överraskningar, utan bekräftar vad tidigare studier visat – att det är ett nödläge.
 10. På Instagram hade hon sett hur Greta Thunberg skolstrejkat och informerat om klimatkrisen.
 11. Många hör av sig och ber om råd, däribland Greta Thunberg, som också besökte Malala i Oxford förra året.
 12. Greta Thurfjell tycker att ”Mansklubben” är som en magnetisk men inte helt angenäm dröm.
 13. Alla politiker och ”statsmän” får skämmas när Greta plötsligt samlar in en miljon och skänker till fattiga länder som inte har råd till det vaccin de rika länderna har roffat åt sig! Och Kristdemokraterna har nu öppet slutat att ta vara på sin broder!.
 14. Hennes film slog ut Roy Anderssons "Om det oändliga" och Nathan Grossmans dokumentär "Greta" i kampen om att bli det svenska Oscarsbidraget.
 15. En väggmålning av svenska klimataktivisten Greta Thunberg i San Francisco, i Kalifornien.
 16. En tid senare meddelar hans tidning att chefredaktörskapet för en dag överlåts till klimataktivisten Greta Thunberg.
 17. Dagens Nyheters chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Wolodarski har fattat beslut om att för en dag i december överlåta chefredaktörskapet för tidningen till Greta Thunberg, världskänd klimataktivist och 17 år.
 18. Men vi har inte något konkret spår att gå på just nu, säger Greta Larsson, förundersökningsledare för försvunna personer i polisområde Älvsborg.
 19. Greta Thunberg har riktat skarp kritik mot hur medier hanterar klimatkrisen.
 20. Åter drar en svensk kvinna ut i världen, med samma obönhörliga målmedvetenhet som fanns hos heliga Birgitta, drottning Kristina, Greta Garbo, Ingrid Bergman och Anita Ekberg.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Greta

Läs mer om namnet Greta

Läs mer om namnet Greta på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Greta, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Greta

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Greta.

Bild med texten Greta