Synonymer till greve

Greve kan bland annat beskrivas som ”(person med) en adelstitel”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av greve samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till greve

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till greve.

Vad är motsatsen till greve?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till greve.

Vad betyder greve?

 1. (person med) en adelstitel
 2. en adelstitel
 3. person med grevetitel

Hur böjs greve?

 1. grevar
 2. grevarna
 3. grevarnas
 4. grevars
 5. greve
 6. greven
 7. grevens
 8. greves

Hur kan ordet greve användas?

Det saknas exempel på hur greve kan användas.

Hur används ordet greve i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet greve används i vanlig text.

 1. Inte bara grevarna och baronernas.
 2. I science fictionlitteraturen, naturligtvis, men även många av James Bonds skurkar är bleka kopior av till exempel greve d’Artigas i ”Det yttersta vapnet” från 1896, som ser möjligheterna i en galen vetenskapsmans uppfinning.
 3. Tanken är att stanna så länge att jag slutar vifta efter greven (il conte) i stället för notan (il conto) och aldrig, aldrig mer beställer pene all’arrabbiata i stället för penne all’arrabbiata.
 4. Vad kan du om den mytiska blodsugande greven från Transsylvanien på film?.
 5. Senare under förhören avslöjade han namnen på ett par av de sammansvurna, grevarna Horn och Ribbing.
 6. Jaktavtalet, som greven tecknat med sin jaktmästare Linus Larsson, ska gälla i 20 år och har tecknats till ett lägre pris än marknadsvärdet.
 7. Djurgårdens IF fäktförenings hedersordförande greve Oscar Bernadotte af Wisborg var klubbens ordförande från mitten av 1980–talet till 2005 då han efterträddes av sonen Carl.
 8. Göteborgsoperan tröttnar aldrig på Barberaren i Sevilla, den komiska operan om barberaren Figaro som hjälper sin vän greve Almaviva att få sin älskade Rosina.
 9. År 1967 gifte sig den färgstarka franska greven Henri de Laborde de Monpezat med Danmarks blivande drottning Margrethe och ändrade namnet till det mer danskklingande Henrik.
 10. Karin Kvicklund påpekar likheterna mellan seriens aristokratiske lord Grantham som är gift med amerikanska arvtagerskan Cora, och Tjolöholms tidigare ägare Blanche och greve Carl Bonde.
 11. Efter en oväntad vändning är gentlemannen själv ”en greve som grävt sig en grop”, för att citera Calle Norléns fyndigt flödande översättning.
 12. Prins Joachim av Danmark, greve av Monpezat, föddes 7 juni 1969 som drottning Margrethe II och prins Henriks andre son efter kronprins Frederik, född 26 maj 1968.
 13. Svenska kronan förlänade området till greve Gustav Gustavsson av Wasaborg, en illegitim son till Gustav II Adolf och Margareta Slots, alltså en halvbror till den dåvarande svenska drottningen Kristina.
 14. Stormännen, till exempel grevar och abbotar, byggde vattenkvarnar som bönderna tvingades betala för att få använda.
 15. Då, i grevens tid, lanseras det demonpräglade tillägget Legion, som visar att Blizzard fortfarande verkar ha det som krävs för att engagera en kräsen publik.
 16. Murnau ville filmatisera “Dracula” men valde att döpa om skräckfiguren till greve Orlok eftersom romanen fortfarande var rättighetsskyddad.
 17. Det går inte heller att komma förbi upplysningen, som i lika hög grad präglades av våldsamt pornografisk satir som av kunskapsspridning, också i verk av framstående personer som Denis Diderot och greve Mirabeau.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på greve